sobota 28. února 2015

Banánovo-jablečná ovesná s perníkem


Ahojda!
Pátek oslavíme receptem na jednu ovesnou kaši. Jednoduchou, ale přesto moc dobrou. Zítra je sobota a to je skvělá příležitost si nějakou tu kašičku ke snídani uvařit :) Já si sobotní snídani nedovedu bez kaše představit!



Suroviny:
1 banán
1 jablko
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky skořice
hrstička rozinek
ovesné vločky (množství podle vás)
mléko
voda
2 kostičky jakékoliv čokolády

Postup:
Jablko rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Tři čvrtky si nastrouháme a stejně tak jen 3/4 banánu rozmačkáme na pyré. Do kastrůlku nasypeme vločky, přidáme nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a skořici, zalijeme dostatečným množstvím mléka a vody (podle toho, jak moc máte rádi hustou kaši :D) přibližně ve stejném poměru, promícháme a dáme vařit. Jakmile se objeví bublinky, přidáme perníkové koření a promícháme. Vaříme tak dlouho, dokud sami neuznáme za vhodné, že už nám kaše konzistenčně vyhovuje :D Chvíli před dovařením vsypeme rozinky. Část kaše přemístíme do naší oblíbené mističky (v mém případě do dokonalé misky z Korey koupené v bazaru :D), doprostřed dejte nalámanou čokoládku a zalijte zbytkem kaše.


Kaši pak dozdobte zbytkem banánu a jablka a podle sebe i něčím dalším.


To je celá věda. Snad se vám receptík líbil. Myslím si, že si určitě spoustu z vás dělá něco podobného, protože kombinace jablka, banánu a skořice je celkem oblíbená :)

Děkuji moc za přečtení a za komentáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)