sobota 28. února 2015

Zapečené tortilly se zeleninou a sýrem


Měla jsem chuť na nějaké lehké zeleninové jídlo bez masa a jelikož ve špajzce bylo spoustu tortil, rozhodla jsem se je použít. Překvapilo mě, že si to doma chválili, když je v tom zelenina, ale příště toho prý musím udělat víc :D
Pokud se počítá s tím, že 1 člověk sní jednu tortilu, je to recept pro 8 osob.



Suroviny:
8 tortil
1 velké rajče
4 jarní cibulky
120g mražené kukuřice
120g mražené brokolice
1 koule mozarelly
1 sýr Blaťácké zlato(můžete použít i obyčejný eidam a nebo hermelín)
čerstvé lístky oregana
kari koření
slunečnicový olej
1 zakysaná smetana

Postup: Rajče rozřízneme na čtvrtky a ty následně na plátky. Nasekáme cibulky, blaťák a mozarellu nakrájíme na plátky. Kukuřici a brokolici dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Chvíli necháme stát, aby zelenina změkla a pak přes sítko odlijeme vodu. Brokolici nakrájíme na menší kousky. Rozložíme si tortilu. Na jednu polovinu poklademe 2 plátky rajčete, plátek mozarelly, 1-2 plátky blaťáku, trochu jarní cibulky a trochu kukuřice s brokolicí. Přidáme několik lístků oregana a bohatě okořeníme kari kořením.Tortilu přehneme a propíchneme párátkem, aby se neodklápěla. Položíme do olejem vymazaného plechu a stejným způsobem upravíme zbytek tortil. Na závěr ještě tortily potřeme olejem a posypeme kari kořením a nasekaným oreganem. Pečeme v troubě na 180°C cca 10-15 minut. Podáváme se zakysanou smetanou.


Jednoduché, lehké a dobré. Příliš to nezasytí, takže počítejte s tím, že chlapy snědí minimálně 2 tortily, ale snad vám bude chutnat :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)