sobota 28. února 2015

Cizrna s ostrou rajčatovou omáčkou


Mám tady opět jeden slaný a jednoduchý recept. Na cizrnu, protože cizrnu máme všichni rádi. Cizrna je zdravá, dobrá, hezky vypadá a ještě lépe voní. Prostě a jednoduše je skvělá a můžete si jí udělat prakticky s čímkoliv. Tady je jedna verze, jak by to eventuelně šlo. Když pominu ten kečup, je to zdravý recept na dobrý obídek :D A pokud máte rádi trochu pikantnější jídla, tak je to něco pro vás :)
Dělala jsem to pro sebe, když jsem byla neocná, takže je to jen na jednu porci.


Suroviny na omáčku:
1 rajče (ale pořádné, ne žádného zakrslíka :D)
2 stroužky česneku
1 lžička kečupu
1/3 lžičky kajenského pepře
1/3 lžičky sladké papriky
špetka soli
čerstvé oregano
a samozřejmě za cizrna, bez té by to nešlo :D (množství si dejte podle velikosti vašeho žaludku :D)

Postup:
Rajče si nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji chvíli restujeme, dokud nepustí šťávu. Poté přidáme nastrouhaný česnek a dobře ho do rajčat vmícháme. Necháme omáčku nasát česnekovou chuť a pak přidáme koření, sůl a kečup. Společně vaříme a nakonec přidáme oregano a necháme chvíli probublávat. Poté odstavíme a hned smícháme s uvařenou a scezenou cizrnou. Můžeme ozdobit oreganem a posypat sýrem. Protože oregano se k rajčatovým jídlům hodí nejlépe. A sýr se hodí ke všemu :D


Přeju vám dobrou chuť a užijte si víkend.
Děkuji za vaše komentáře, jsem za ně opravdu moc vděčná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)