Trvá to sice dlouho a není zaručeno, že se povedou, ale když ano,
tak jsou to zaručeně ty nejlepší jogurty. Na poprvé jsem je měla moc
řídké, ale podruhé už byly krásně husté.
Je to recept asi na 8-10 jogurtů. To záleží na tom, jak velké máte skleničky.
Suroviny: asi 1,5 litru mléka
2 bíé jogurty s živými jogurtovými kulturami( bez nich to nejde, jsou velmi důležité)
Postup:
Mléko si nalijeme do hrnce a opatrně zahříváme na vařiči. Ohřejeme ho
jenom trochu, tak, aby se to dalo zkontrolovat prstem. Pak mléko
nalijeme do skleniček a do každé dáme asi 2-3 lžičky bílého jogurtu s
živými kulturami a zamícháme. Skleničky s jogurtem si naskládáme do
nějaké plastové obdélníkové mísy, zpoloviny naplněné na dotek teplou
vodou a přikryjeme utěrkou, aby neunikalo teplo. Voda se musí před
vychladnutím vyměňovat za teplou, aby jogurty byly pořád v teple takže
jestli chcete dělat jogurty, musíte si na to udělat čas. Při vyměňování
vody je nemusíte vyndávat ven. Já jsem použila malou naběračku,studenou
vodu sem vybrala a nalila trochu teplé. Jogurty necháme ve vodě cca 8-10
hodin (poprvé jsem je tam nechala jen 4hodiny a byly opravdu hodně
řídké, ale při 10 hodinách se povedly) a na noc dáme do ledničky. Druhý
den můžeme snídat náš vlastní jogurt. Samotný, s marmeládou, ovocem,
kakaem, musli, s čímkoliv chcete.
Snad se vám jogurty povedou hned napoprvé a budou vám chutnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)