sobota 28. února 2015

What I ate no. 10


Ahoooj! Opět tu máme neděli a s ní i nedělní Inspiraci. Tento týden jsem se docela snažila, tak doufám, že to oceníte :D Snad jste si užili víkend. Já ano, v sobotu jsem stihla upéct, cvičit a pak jí do tanečních, které byly ten tentokrát docela náročné. Už v 9 jsem usnula u televize :D A to mě přístě čeká prodloužená. To se chci vidět, jak to vydržím být tak dlouho v těch odporných podpatkách :D Dnes už mám taky odcvičeno a nebýt toho, že zítra musím do školy, tak bych už nedělala vůbec nic. Jenže se musím jít učit. Fuj. No nic, vy určitě máte svých starostí dost, takže už dost řečí, užijte si tento díl a zbytek neděle.

Nelekejte se, to je jenom ryba se zubama :D

Grr, jak já nesnáším to focení pod světlem. Vždycky se s tím tak piplám, aby to hezky vypadalo a ono to pak stejně skoro není vidět :D Tady je kakaová ovesná s rozmačkaným banánem, zbytkem čokoládové tyčinky, kokosem a ještě posypkou z kakaa.

 Vážně uvažuju o tom, že ty svačiny přestanu fotit. Beztak vůbec nejsou zajímavé :D Tady je jablíčko, mrkev a polsendí rýžový chlebíček. A nebojte, nějak jsem se jich přejedla a teď si je hoodně dlouho nekoupím. Oni zase tak dobrý nejsou :D Na Knackebroty rozhodně nemají.

 Sladká sváča v podobě bílého jogurtu, nektarinky, buráků, slunečnicových semínek, sušeného ananasu a skořice.

 Konečně jsem to vyzkoušela! Ovesná kaše, tentokrát k večeři a naslano! Byla výborná, ale sladká verze u mě stejně vyhrává. Tahle je s kari, italským kořením, kmínem, sušenou majoránkou a lístečky čerstvého oregana. Ano, musela jsem tam toho naplácat co nejvíc :D

 A zase ovesná kašička. Ke snídani, samozřejmě. Tahle je s arašídy (teď se tu budou objevovat hodně často, mám přece doma celý pytel :D), kukuřičnými lupínky, rozlámanou Bebe sušenkou, skořicí a samozřejmě čokoládkou. Sice to opakuju pořád, ale tuhle fakt zbožňuju :))

 Svačina do školy. Jablko, zbylé tři sušenky, (asi) 2 Knackebroty a bílý jogurtík.

 Maminka mi koupila žitno-pšeničný chlebík, který byl ve slěve v Penny. No já ho prostě musela mít! Žitný chleba naprosto zbožňuju. Když jsem ho ochutnala poprvé, přišel mi takový zvláštní, ale teď je to snad můj nejoblíbenější chleba. Tenhle je s tenoučkou vrstvičkou polotučného másla a sýrem. Spoustou sýru. :D Přesněji řečeno s Eidamem, Camembertem a kozím sýrem. K tomu za ovoce hrozny a za zeleninu okurka.

 Tomu říkám pořádná večeře, co? :D Ale oni ty ryby nejsou zase tak syté, naopak. Já bych zvládla klidně ještě jednu :D Tohle byl pstruh pečený s česnekem a s cibulí, brambory a rajče. Zdá se to jen mě, nebo se tváží hrozně děsivě?

 Vyjímečně nebyla ke snídani kašička. Nechci se jí přejíst, abych si jí nezprotivila, i když to asi nehrozí :D Kdybych ten den nevstávala o čtvrt hodiny později, tak bych si s tím dala víc záležet, ale takhle jsem byla nucená to tam všechno jenom rychle naházet a ještě rychleji to sníst. V misce je tvaroh s banánem, mini oříškovými bébéčky, arašídy, slunečnicovými semínky, skořicí a kouskem rozlámané čokošky. Bez té už se prostě ráno neobejdu :D

 Ke svačině do školy jsem si vzala (nečekaně) Knackebroty s hruškou a hroznovým vínem. Jak nápadité :D

Odpolední sváča. Žitný chléb s Lučinou a tvarohem, posypaný jarní cibulkou. K tomu rajče a nějaké sýry na zobání.

  No, vývary na fotkách nevypadjí zrov a nejlíp, ale chutnají fantasticky, takže co. Tohle byl kuřecí od maminky se spoustou zeleniny a krupicovými knedlíčky. Maminka tomu říká noky, ale pro mě to jsou prost knedlíčky :D

 Moc dlouho jsem to bez té kaše nevydržela, co? :D Tohle je samozřejmě ovesná, dělaná v mikrovlnce s mini bébéčky, takže bébéčková. Už jsem ji jednou zkoušela, jestli si vzpomínáte, akorát byla čokoládová. Byla jak jinak než výborná. Dala jsem si jí se slaďoučkou hruškou, zbytek sušenek a čokoládkou. A se skořicí, to asi ani zmiňovat nemusím. :)

 Krabička do školy a v ní 2 knackebroty, hrozny, okurka a plátek eidamu.

 Jéžiš, to je nějaká velká svačina, ne? :D 2 krajíce žitného chleba, jeden s pomazánkovým máslem a banánem a jeden s polotučným máslem a jablkem, oba dva posypané skořicí. A k tomu pár arašídů. Zjistila jsem, že nevylouskané vypadají na fotce líp :D

 K večeři byla pizza. Sice z koupeného těsta, ale přesto domácí :D Jedna je s červeným pestem, rajčaty, paprikou, klobáskou, cibulí a mozerallou a ta druhá, která byla naprosto vynikající, je se zeleným pestem, nivou, hermelínem, paprikou, cibulí a vajíčkem. Mňam! No zkrátka jsem si jí ještě musela přidat! :D

 Páteční snídaně byla taky bez kašičky. To proto, že jsem si den předtím koupila (spíš maminka mi koupila) Dobrou vlákninu a tak jsem ji hned chtěla zkusit. Tady je s mlékem, ještě trochou ovesných vloček, jablkem a banánem. Moc mi chutnala, příští týden si jí dám určitě zase :))

Poslední svačina do školy tohoto týdne. 2 Knackebroty, okurka a červená paprika.

Hezoučká a moc dobroučká odpolední svačinka po naprosto nenáročném cvičení :D Ale co, nemusím se pokaždé strhat do totálního vyčerpání. Řecký jogurt (už mám doma zase celý kýbl, jupííí :D), s hruškou, buráky, kokosem a čokoládkou (neměla jsem ji ke snídani, musela být ke svačině). Ty malé černé kuličky nejsou borůvky, jeslti si to myslíte, ale domácí hroznové víno od dědy. Je takové sladko-kyselé, ale výborné a do toho jogurtu se skvělo hodilo.

  k večeři byla Paella s Chorizem. Prostě rýže s konzervovanými rajčaty a klobáskou, stručně řečeno :D Plus je tam ještě nějaká další zelenina. Naprosto dokonale se k tomu hodily kyselé okurky a chilli papričky.

 Taková trochu Cheat Brakfeast, co? :D V sobotu jsem si zkrátka musela uvařit jáhelnou kaši. No a jelikož v tom pytlíku už jich tolik nebylo, tak jsem je spotřebovala všechny. Vážila jsem to a bylo jich 120g :D To je dost, ale kdybych si to rozdělila napůl, aby mi zbylo i napříště, tak by to zas bylo hrozně málo. Ale mě osobně jáhly nepřijdou moc syté. Minule jsem si dělala z 80g a za hodinu už jsem zase dostala hlad :D A uvařila jsem si speciální, na kterou jsem určitě přidám recept, protože byla skvělá. Hezky s banánem, vínem od dědy, lněnými semínky a fidorkou, která se tam tak úžasně hodila, že jsem jí tam prostě musela dát. A představte si, ani jsem se po takové mega porci ncecítila přežraně. Tak buď ty jáhly vážně nejsou moc syté a nebo se mi ještě víc roztáhnul žaludek :D Hodně jsem uvažovala o tom, že ji dám jako úvodní, ale ten pstruh mi přišel vtipnější. :D


 Dýňová polívčička. Dostali jsme od babičky dýni a s ní rovnou recept na polévku. Je úplně jiný než všechny ty recepty, co jsem našla na intenrnetu a je podle mého nejlepší! Tady do té se dává i jiná zelenina. Třeba mrkvička, petržel a...rajčata! :D Sice trochu zvláštní, ale chutná to parádně. Dala jsem si na ní řecký jogurt, posypala petrželkou a už jsem si pochutnávala. :)

A jako druhý chod těstoviny s listovým špenátem, , jarní cibulkou, slaninou, kozím sýrem a eidamem. Taky moc velká mňamka.

 Tohle je svačina? Nějaká velká... :D Žitný chleba s taveným sýrem, polotučným máslem (taky ho žeru nějak často, co?) a 2 kousky s Cottagem. Dřív jsem si Cottage na chleba dávala pořád a dostala jsem na to znovu chuť. Každý krajíček jsem ozdobila kouskem Madelandu a petrželkou. A k tomu na přikusování jablíčko.

 Večeře. Jak to mamča trefně nazvala: 3 v jednom :D No jo, holt dojídáme zbytky a já si z těch třech dobrot prostě nedokázala vybrat jen jednu. Takže jsem z Paelly vytvořila mističku, do té nalila dýňovou polévku a oklo dala ještě těstoviny se špenátem. Ono v těch tanečních člověku docela vyhládne, takže tohle pro mě bylo jako nic. A to jsem ještě během toho, co se mi to hřálo v mikrovlnce, užírala od všech třech přmo z hrnců. Jsem fakt hrozná :D


Snídaně, co sice nevypadá nějak úžasně, ale úžasná i tak byla. Ráno jsem si upekla ovesný perník a ještě teplý ho ochutnala. Byl mooc dobrý a to je prosím bez cukru! Když mi to připomenete, tak recept na něj se tu taky objeví :D K němu jsem si dala hrozny, buráčky a trochu řeckého jogurtu.


Toto byl zákusek po dnešním obědě. Ano, včera jsem pekla a musím se (zase) pochválit. Jakýsi dezert plný cukru a tuků, který se ale skvěle povedl :D Sice tady nevypadá zrovna nejlíp, ale vážně byl vynikající. I na tenhle nezdravý moučník přidám receptík. :)


Muselo to přijít a tak tady máme poslední fotku :D Žitný chlebík s Cottagem, 3 trojúhelníčky Camembertu, rajče a ještě kousek ovesného perníčku.

A to je konce. Doufám, že se vám tento díl líbil. Budu vám vděčná za každý komentář :))

















Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)