sobota 28. února 2015

What I ate no. 13

Tak a máme tady prázdninové, řekla bych, že i docela povedené a zajímavé, vydání. Tento týden jsem si s tím jídlem opravdu hrála a vyzkoušela spoustu (dobře, tak několik :D) nových jídelních kombinací. V podstatě se celé mé prázniny točly jenom kolem jídla a cvičení. Hodně jídla a hodně cvičení. Když se teď vrátím zpátky, tak jsem v podstatě ani nic jiného nedělala, než vařila, ,zdobila a fotila jídlo. Samozřejmě jsem ho i jedla a skoro nepřetržitě jsem o něm přemýšlela :D A když jsem nepřemýšlela o jídle tak o tom, jaká videa dneska budu cvičit a hned po cvičení už jsem si plánovala, co si zacvičím v příštích dnech. Vlastně jsem se i trochu učila, ale nic moc jsem do té hlavy nenarvala, protože myšlenky mi pořád utíkali k tomu, co si dám zítra ke snídani :D Naplánovala jsem si totiž strašně moc snídaní, co bych si chtěla udělat, ale ono za 7 dní je holt jenom 7 snídaní, ne 20, takže jsem to pochopitelně nestihla :D
Fotek je celkem dost, tak doufám, že se vám budou líbit. Užijte si dnešní díl a zbytek neděle. Snad vám ho tou spoustou jídla alespoň trochu zpříjemním :))


Naprosto Clean Breakfeast :D Výborná skořicová špaldová palačinka. Měli být původně 2, ale těstíčko bylo trošku moc husté a jen jedna půlka se prostě po pánvičce nechtěla rozlít :D. Ale co, aspoň jsem měla pořádnou palačinu , i tak byla vynikající :D Je plněná nakrájeným jablíčkem a nahoře je pomazánka z rozmačkaného banánu a kakaa, zbytek banánku a trocha kokosu. Prostě radost pohledět a ještě větší radost to jíst :)

 K obědu jsem udělala tortilly. Jsou tak trochu na způsob pizzy. Napřed jsem je pomazala rajčatovým protlakem, do kterého jsem přidala trochu česneku a majoránky, potom jsem tam dala kousky rajčat, papriku, cibuli, kukuřici a sýr. To jsem celé pěkně zarolovala, pomazala olejem a posypala kari kořením. To jsem hezky dala zapéct a za 20 minut bylo hotovo. K tomu ještě chilli papričky a oběd byl na světě. Na fotce chybí ještě jedna tortilla. Tohle by mi přece nemohlo v životě stačit :D

 A svačinka po návratu z velkého nákupu. Bílý jogurt s Dobrou vlákninou, celozrnnými lupínky, para oříšky, kešu, studenstkou pečetí a čokoládovým bonbonkem z Mořských plodů. Dlouho se tu neobjevil a mě se po něm už stýskalo.

 Další den byla ke snídani moje domácí ovocná granola s bílým jogurtem, doplněná o mandle, lískáče a čokošku. A k tomu ještě nějaké ty sacharidy v podobě ovoce, které tady zastupuje kiwi, hruška a pomeranč.

Zase jsem vařila. A jsem na sebe naštvaná, protože jsem si nezapsala recept a pochopitelně jsem ho zapomněla. To zamrzí, zvlášť když jde o takovouhle mňamku. Byla to jakási omáčka s fazolemi a kuřecím masem a byla naprosto famózní! Byl to sváteční oběd na počest vzniku Českloslovenska. V takový den je třeba udělat nějakou dobrotu a tohle tedy dobrota byla. S rýží naprostá dokonalost :) Ale já si vzpomenu. Prostě to budu zkoušet, dokud se mi to znovu nepovede takhle dobře :D

 Svačinka: Úžasně nadýchaný multicereální chléb s ricottou, gervais, plátkovým sýrem a slunečnicovými semínky. K tomu jablíčko a okurka.

 Konečně nějaká ta kašička! A rovnou taková pěkná. Tentokrát je vařená jen ve vodě se spoustou kokosu a na ní je pomeranč, hruška, kešu oříšky, rozinky, čokoládka a sezamová semínka. Po takové snídani má člověk hned hezčí den :)

 Taková svačino-večeře. Měla jsem v ten den asi o 2 hodiny později oběd a připadalo mi zbytečné si dávat nějakou malinkou svačinku a potom večeři, tak jsem to spojila dohromady. Navíc jsem stejně měla chuť si dát takové to "od všeho trochu", takže jsem využila nabízené situace. Celozrnná houska s ricottou a margarínem s výtečnou šunkou. Ta byla fakt perfektní. Dala nám ji babička, u nich mají asi lepší řezníky :D Dále tu máme okurku, červenou papriku a sýýýr! Hermelín, Madeland a mozarellu. Miluju takové večeře, kdy můžu od všeho uzobávat.

 A ještě taková večerní sváča, abych nešla spát hladová, když jsem večeři měla dřív. Bílý jogurt s celozrnnými lupínky, slunečnicovými semínky, mandlemi a spoustou holandského kakaa a skořice. Možná bych si ty brzké večeře měla dávat častěji, abych si potom mohla dopřát toto. :D

 A další snídanička. Tentokráte kuskus smíchaný se skořicí, storuhaným jablíčkem a rozinkami. Na vrchu jsou pak vlašáčky, pomeranč a hořká pomerančová čokoládka. A jelikož toho bylo nějak málo, tak vzadu v mističce je ještě trochu řeckého jogurtu s celozrnnými lupínky a Dobrou vlákninou.

Záběr zblízka. To jsem prostě musela, uznejte! :D

 Jahodové knedlíky. Žádné domácí, ale mražené. Pamatuju si, že jsem je vždycky hrozně milovala a od té doby se nic nezměnilo. Akorát dřív jsem si je polila áslem a posypala spoustou cukru. Teď jsem si je dala s řeckým jogurtem a posypala strouhaným tvarohem. Chtěla jsem si na ně dát i skořici, ale na to jsem nějak zapoměla. I tak ale byly výborné, i když mě docela lákalo si tam ten cukr dát :D Ale odolala jsem a vychutnala si je i tak. Na kalorické hodnoty jsem se samozřejmě dívala a řeknu vám, že to vůbec nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela :) A co, že to není zrovna to nejcleanovatější jídlo? Hlavně, že mi chutnalo :D

Super šunka od babičky opět na scéně. A opět s celozrnnou houskou a ricottou. K tomu okurka, rajče a Madeland. Je to sváča, jeslti jste to nepoznali :D

Mega véča pro hladovce. Byla jsem po cvičení a fakt strašně žravá, takže jsem si ukuchtila takovouhle pořádnou večeři. Pohanka smíchaná se sušenými rajčaty, hráškem, kukuřicí a Cottagem, dále tuňák, syrový květáček a rajčátko. Ta kombinace pohanky s kukuřicí a hráškem byla jednoduše perfektní! A to jsem se toho docela bála, protože s pohankou jsem zatím moc neexperimentovala, ale výsledek byl skvělý.

Snídám si netradičně. Toto je prosím bébéčkový krém. Není ho celá miska, naopak ho bylo docela málo, takže jsem tam napřed naházela nakrájenou hrušku a kiwi a teprve na to dala ten krém. Vršek jsem ještě ozdobila zbytkem hrušky, kiwi, lískovými oříšky, nasekanou čokoládou, sezamem a skořicí. Zajímavá vás, jak jsem ho dělala? Úplně jednoduše. Večer jsem v misce smíchala čokoládová mini bébéčka s řeckým jogurtem (mám doma ten kýbl, takže nevím, kolik ho bylo gramů, ale kydla jsem na ně asi 8 velkých lžic) a dala to na noc do ledničky. Ráno už jsem to jenom rozmíchala a mohla zvesela snídat :)

A další netradiční oběd. Ovesné česnekové placičky. Opravdu hoodně česnekové :D A opravdu hoodně dobré. K nim fazolky, rajčátka a Cottage.

 Někdy je chuť i na nějakou teplou a zvláštnější svačinu. Tohle jsou Knackebrotové pizzy, neboli jak to nazvala mamka: Knackepizzy :D Knackebroty jsem pomazala tenoučkou vrstvou ricotty, na ně dala krůtí šunku, rajče a nějaký sýr. Jeden je s hermelínem, jeden s Eidamem a jeden s mozarellou. Na chvilku jsem je šoupla do mikrovlnky a Knackepizzy byly na světě. Ještě jsem je posypala sušenou bazalkou a už jsem si pochutnávala. Ale příště si jich budu muset udělat tak 2x tolik. Tohle bylo hrozně málo a asi proto jsem pak mamce užírala kapustu, kterou krájela do polévky :D

 Kašeee a ne jen tak ledajaká, nýbrž pohanková. Už jsem ji kdysi měla a pamatuju si, že mi zrovna moc nechutnala, ale rozhodla jsem se jí dát druhou šanci. Nebyla špatná, ale nějak moc často si jí dělat nebudu. Ovesné nesahá ani po kotníky :D Dala jsem si ji s jablkem, mandlemi, rozinkami a čokoládou a posypala skořicí. Ale že vypadá krásně, co? :D

 A tady už kapustová polévka od maminky. Miluju, miluju, hrozně jí miluju! Je to asi moje nejoblíbenější polévka ze všech a nikdy jí nemám dost. Je prostě nejlepší na světě!!!

Sladká svačina před tanečníma. Tvaroh (napřed jsem si dala jen půlku, ale zdálo se mi to nějak málo, tak jsm ho tam kydla celý :D) s domácí granolou, pomerančem, slunečnicovými semínky, skořicí a holandským kakaem. Zbožňuju tvaroh. Klidně bych ho jedla i samotný, ale to by ta fotka asi nebyla nic moc :D

 Po tanečních jsem domů přiběhla hladová a k jídlu nikde nic! Takže honem honem něco ukuchtit, hlavně abych mohla jíst! :D Volba padla samozřejmě na kuskus, který jsem smíchala s nakrájeným rajčetem a půlkou plechovky Chilli fazolí. Na to jsem dala mozarellu a přihřála si to v mikrovlnce. Ještě jsem to posypala bazalkou, udělala rychlou fotku a strašně rychle to do sebe naládovala. Ani jsem si to nestihla vychutnat a přitom to bylo tak dobré :D Ani jsem to nemusela nějak kořenit, protože fazole ve sladkém Chilli nálevu udělají své :) Mám na to docela chuť, když teď vidím tu fotku :D

Nedělní ovesná vařená se spoustou skořice a pořádně hustá, přesně jak to mám nejradši. Na ní je slaďoučká hruška, slunečnicová semínka, vlašáky, kešu, para ořechy a čokoška. Co víc si člověk může ke snídani přát? :)

 Zvířátkové těstoviny! Nevím, jestli to dělají ty tvary zvířat, ale mě se prostě zdají mnohem lepší než normální těstoviny :D Tyhle jsou smíchané s dušenou cuketou, paprikou, pórkem a kousky slaniny. Dokonale se k nim hodila niva, takže jsem jí rychle zuřivě nastrouhala, abych mohla co nejdřív jíst :D Těstoviny se zeleninou (resp. cuketou :D), to je moje. To bych mohla pořád.

Zakončíme to dnešním Hot Hot salátkem ke svačině. Takhle samotné ty fazole byly mnohem pálivější, než v tom kuskusu, ale bylo třeba je dojíst, aby ta plechovka nestrašila v lednici moc dlouho :D Takže jsem je smíchala se syrovým květákem a kyselými okurkami. Ještě jsem přihodila pár pistácií, aby to bylo zajímavější a pak nechala shořet celou svojí pusu :D Ale byl teda skvělý! Ten květák s těmi fazolemi chutnal fantasticky! :)

The End.
Já jako vždycky doufám, že se vám dnešní číslo líbilo a předem vám děkuji za vaše komentáře :)



1 komentář:

  1. Také mám ráda ty meažené ovocné knedlíky.. Na oběd si je dám asi 1-2x do roka.. :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)