neděle 22. března 2015

What I ate no. 31

Hezký nedělní večer!
Moc se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozvala, ale vůbec nic jsem nestíhala. V pondělí jsem se byla jen domluvit na tom gymplu a v úterý už tam úplně v šoku nastoupila. Všechno se to seběhlo tak rychle, že jsem vám to sem ani nestihla napsat. A nestihnu to ani teď. Jenom vám napíšu, že je toho učení hrozně moc a že skoro ničemu nerozumím (hlavně matice), ale to se snad časem podá. Každopádně jsem se teď pořád učila (a stejně se skoro nic nenaučila), takže jsem neměla na blog moc čas. A když už jsem ten čas měla, tak se mi popravdě moc nechtělo psát článek. Byla jsem ráda, že sebou můžu fláknout a na chvilku nic nedělat. Přiznám se, že jsem byla opravdu hodně vyčerpaná a s nervama úplně někde hodně daleko. Tenhle týden byl pro mě psychicky fakt pořádně náročný a já si pořád říkala, že to nemůžu zvládnout a co mě to zase napadlo za kravinu, přestoupit. Ale nechci to teď psát sem, všechno to nejspíš shrnu v pátečním deníčku. Teď vás s tím nebudu zatěžovat a jenom vám popřeji pěknou zábavu u dnešního, stále opožděného, dílu s tím stále nezměněným trapným názvem.




Jedna z mnoha vynikajících snídaní. Tvaroh se slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky, s goji a skořicí. K tomu pomeranč, polovina jablka a domácí žitné karobové sušenky, na které se zde určitě objeví recept. 

 A pár sušenek jsem si vzala i ke svačině do školy (ještě do té bývalé :D), protože se mi opravdu moc povedly. Musím se pochválit :D I ostatním moc chutnaly, takže se můžete těšit. K sušenkám druhá půlka jablíčka.

 A tady odpolední sváča, po které mělo přijít cvičení a místo toho přišla nehorázná depka a ZP. A to jsen ten den zrovna jedla tak hezky, achjo. Ale snažím se na ty svoje záchvaty nemyslet a pokud možno se z nich vyléčit, takže se tím teď už nebudu zabývat. Tady je žitný chlebík s Meixckou pomazánkou Lunter, která mi přijde naprosto dokonalé v kombinaci s mrkví. Určitě to zkuste, je to vážně dobrota. K tomu ještě rajče, kousek okurky a plátek sýra.

 Nezajímavá svačina do školy v podobě (asi) pomeranče a hrušky.

 Asi po 2 měsících jsem si dala slanou snídani. No dobře, trochu toho sladkého tam mám taky, bez toho se já ráno prostě neobejdu :D Tady žitný chlebík s Žervé a Meixickou pomazánkou Lunter, zase mrkev (protože to je prostě boží kombinace) a sladkou část zastupuje hroznové víno a ty dobroučké žitné sušenky.

 A sušenky mám i odpoledne :D Ze strachu, že mě po odpolední svačině zase přepadnou chutě (a deprese), jsem si raději po ní dala malý zákusek právě v podobě těch sušenek a mandarinky. Jinak se moje svačinka skládala z moc dobrého a moc zdravého salátku :D Jelikož to to byla svačina ze dne před velkým nákupem, doma už nebylo skoro nic k jídlu (především žádná zeleninka :D), takže jsem musela improvizovat. Zachránila mě mražená zelenina, resp. brokolice a kukuřice. Takže jsem si je hezky spařila a potom k nim přidala nakrájený plátek Madelandu, 1/2 mozarelly, pistácie a arašídy a vzniknul z toho vážně parádní salát. Určitě musím zařazovat častěji. Brokolice s kukuřicí a mozarellou chutná totiž úžasně :))

 K večeři špagety se zeleninovou směsí Lustenica. Už jsem o ní psala, že je fakt výborná? 

 Další moc dobrá snídaně. Banánová müsli srdíčka, která mi maminka přinesla z Penny, s bílým jogurtem a skořicí, pomeranč, jablko, pár kuliček hroznového vína, žitné sušenky a trochu arašídového máslíčka.

 Oblíbená kombinace. Co na tom, že jsem ji měla teprve podruhé, stejně je oblíbená :D Špagety se spoustou ricotty a spoustou hrášku :) Těstoviny s ricottou jsou zázrak, doporučuji zkusit.

 Odpolední svačina. Žitný chléb s Mexickou Luner pomazánkou, výjimečně bez mrkve, ale za to s rajčátkem, paprikou, okurkou a sýrem.

Som vařila :D Kuřecí maso na indický způsob. Samozřejmě jsem si to upravila podle sebe (třeba, že jsem tam narvala mrkev, která v původním receptu vůbec není :D) a udělala to mnohem zdravější. A musím říct, že se to moc povedlo. Doma se oblizovali až za ušima. A to si pořád myslí, že zdravá jídla prostě nejsou dobrá. Cha, to jsem je teď převezla :D Kdybyste stáli o recept, tak jsem si ho pro jistotu zapsala :) Pokud máte rádi kari, tak vám to určitě bude chutnat, protže v tomhle je veeeliká hromada kari :D Ani nevím kolik, sypala  jsem to tam rovnou z pytlíku, dokud se mi to nezdálo dostatečně žluté :D

 Po téhle snídani jsem plánovala cvičit, proto je tak malá. Alespoň na mě je malá :D Žitný chlebík  rozpečený v troubě, jeden s arašídovým máslíčkem a jeden s arašídovou pomazánkou, oba dva samozřejmě s banánem a ještě hruškou a skořicí. Místo cvičení se ale nakonec konal útok na ledničku a spíž...Taky jsem pak za to zaplatila výčitkami a bolestí břicha.

 Po přejedení jsem se cítila nacpaně skoro až do večeře, takže jsem v průběhu dne nic nejedla a jídlo si dala až večer. Zbytek rýže s Kuřecím na indický způsob, zelenina a sýr.

 Páteční kašičky pro mě a pro ségru. Krásně jsem nám je nazdobila, není liž pravda? :D Předpokládám, že určitě poznáte, která je moje. Přece podle mojí mističky! Do jiné si už kašičku ani netroufám udělat :D Ale kdyby někdo náhodou zapomněl, jak krásnou misku na kaši používám, tak je to ta vlevo :D Rozdělila jsem nám na ně pěkně banánek a pomeranč a každá dostala svůj příděl brusinek v bílé čokoládě a 1 vlašský ořech v hořké. Ségře jsem na kašičku přidala sušené brusinky a sobě goji a slunečnicová semínka. A samozřejmě nesměla chybět milovaná skořice.  Moc jsem si obě pochutnaly. Dostala jsem od ségry pochvalu. Ještě aby ne, když jsem jí ji tak hezky přichystala :D 

 Záběry zblízka jsem si prostě nemohla odpustit :D Tady moje...

 A tady ségry.

 A tady vynikající oběd. Kuskus s tuňákem, kukuřicí a rajčaty. A aby to mělo nějaké pojivo (dělám, jako kdybych z toho kuskusu stejně vždycky neměla skoro kaši :D ), vmíchala jsem tam i trochu Ricotty. Když ona se tam fakt hodila :D Přidala jsem i svoje oblíbená chilli papričky, i když v tomhle případě to byly spíš chilli papriky, protože byly nějaké moc velké :D

 Hladová svačina po náročném cvičení. Není nad to si po zničení těla dát takovouhle skvělou a velkou odměnu. Miluji čerstvý chléb a proto jsem byla nadšená, když mi mamka přinesla bochníček čerstvého křupavého žitného chlebíku. Tím pádem bylo naprosto jasné, co bude ke svačině. Patička je namazaná máslem, ten uprostřed je se zeleninovou směsí Lustenica a ten největší krajíc je s tvarohem, posypaný bylinkovou solí. K tomu červená paprika, sýr a hroznové víno. A měla jsem v bříšku jako v pokojíčku :)

 Mňam, mňam, mňam, tohle byla snídanička podle mého gusta. Tvaroh s jogurtem, banánovými müsli srdíčky, slunečnicovými semínky, kakaovými čtyřlístky Bona Vita, banánem a javorovým sirupem. Takové snídaně bych mohla pořád :) A vlastně, pokud jste si všimly, něco podobného teď mívám hodně často :D Nechci být nevěrná kašičkám, ale já jsem po nich pokaždé strašně unavená a zralá tak akorát si jít znovu lehnout :D

  Perfektní oběd! Kuře ala kachna (nevím přesně, co to znamená, ale je to prostě jen posolené a pokmínované kuře upečené v troubě :D) s fialovým zelím, které já naprosto zbožňuju (nějaké bílé si strčte někam :D ) a s bramborovými noky. Byla to naše premiéra je udělat takto ke kuřeti jako přílohu, ale dopadlo to bezvadně. Kam se na to hrabe nějaká verze s houskovým knedlíkem :D Takto to byla mňamina a já se zase narvala k prasknutí :D

 Ty moje svačiny jsou pořád na jedno brdo, co? Vždycky chleba s něčím a zelenina. Já za to ale nemůžu, že na to mám vždycky odpoledne chuť :D Výborný žitný chléb s Ricottou a Meixckou pomazánkou Lunter, půlka Camembertu, okurka, rajče a paprika. Co k tomu dodat :D

 Tohle sice nevypadá jako nějaká bomba, ale bomba to byla. Fantastická celerová polévka, na které jsem si vážně hrozně pochutnala.

A zákusek po večeři :) Ono je totiž lepší si dát po večeři kousek buchty, než se začít přejídat. Já to beru jako součást léčení. Raději svému tělu budu to sladké a nezdravé dopřávat, než abych pak seděla v pokoji mezi obaly od čokolád a brečela. To mi za to fakt nestojí. A navíc tohle je můj oblíbený dezert! Už jsem psala, že nemám moc ráda ty suché buchty, ale spíše nějaké krémové řezíky. Tohle byla margot buchta z piškotového těsta přelitá vanilkovým a čokoládovým pudinkem, potřená zakysanou smetanou a posypaná rozddrobenými margot tyčinkami. Dokonalost sama :33

 I přesto, že jsem po nich utahaná jako kotě, pořád ráda kašičkuji. A tahle byla moc povedená. Ovesná s karobem, banánem, hruškou, vlašským oříškem v hořké čokoládě, skořicí a kouskem rozdrobené bílé Fidorky s čokoládovou náplní. A rovnou se přiznám, že jsem jí stejně potom snědla celou :D

 Trochu zvláštní, ale přesto moc dobrý oběd. Noky (ano, ještě zbytky od toho kuřete :D) se sleďem v rostlinném oleji, kukuřicí a rajčetem.

Zase ta stejná odpolední sváča :D Žitný chléb s Ricottou a Meixckou pomazánkou Lunter, s mrkvičkou a paprikou.

 A končíme večeří. Maminčiny úžasné šunkofleky zalité vajíčkem a zapečené se spoustou sýra. Přesně, jak to mám nejraději. Klasické šunkofleky jsem neměla už hrozně dlouho, a proto jsem si je dala opravdu s chutí. A k šunkoflekům prostě patří kyselé okurky. Bez těch si je nedokážu představit. Já jsem přidala ještě pár chilli paprik (snad ještě větších než minule :D) a sterilovanou kápii. Tu mám taky moc ráda. Já jsem prostě papriková, no :D

A to je konec. Snad se vám to líbilo a užili jste si to. Já už si půjdu připravovat věci do školy a ještě si dám jednu šanci pochopit matiku. A už se vážně šíleně těším do postele, protože to je moje jediná chvilka, kdy si od toho všeho odpočinu. I když...mě se vlastně o tom učení už i zdá, taže ani ve snu nemám klid, ach jo :D 
No nic. Mějte se moc hezky a přeji pěkný zbytek nedělního večera :))

8 komentářů:

  1. Je dobře že jsi snad konečně spokojená....a neboj. Na gymplu to nejdříve vypadá strašně těžce a ze je toho moc ale dostaneš se do toho a už ti to nepřipadá ;-) jídla vypadají pěkně. Jim hodně podobně.....vlastně skoro stejně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět skvělá dávka jídlení inspirace! Jedno jídlo hezčí než druhé! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem se nemohla dočkat dalšího článku, až se dozvím, jak jsi dopadla ! V pondělí jsem na tebe myslela :) Jsem ráda, že to vyšlo :) Ze začátku to bude těžké, to je jasné, ale ty to všechno zvládneš :) Jen se teď hlavně nestresuj, možná nebude moc času na cvičení, ale teď je důležitější škola :)
    A jídla vypadají skvěle jako vždycky, máš to všechno krásně nazdobené :)
    A jak tak vidím ty těstoviny s riccotou, dostala jsem na ně chuť :) Už dlouho jsem si riccotu nekoupila, musím to napravit :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné :)
    A jsem ráda, že jsi se ozvala. Je to paráda, že jsi na tom gymplu! :) Věřím, že je to náročné, ale neboj se, chce to jen čas, ono se to poddá :) Začátky jsou nejtěžší, ber to tak, pak už bude jen a jen dobře! Držím palce!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam,samé dobroty! Už se těším na ráno a na kašičku :3

    OdpovědětVymazat
  6. Tyyjo, já mám z toho takový hlad! :D mňam :)

    OdpovědětVymazat
  7. Však Ty to učení určitě zvládneš, držím palce! :) jinak jídlo vypadá báječně! Musím to radši zavřít, nebo se tu uslintám :D

    OdpovědětVymazat
  8. Prosím, prosím, jak si udělat to maso na indický způsob? O.o To vypadá úžasně!! a nevím proč, ale kuře ala kachna mě pobavila :D a vše samozřejmě vypadá fakt chutně":)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)