středa 1. dubna 2015

What I ate no. 33

Kránou středu vám přeji!
Doháním skluz, ve kterém tahle rubrika je, a konečně jsem se dostala k tomu, abych vydala další díl. Dnes jsou to fotky z minulého týdne a v neděli už tedy vyjde aktuální díl. Konečně nám začali prázdniny, tak si snad konečně trochu odpočinu. No, když si vzpomenu, co všechno za ně musím stihnout, tak si asi moc odpočinku neužiju. Ale snad to nebude tak horké a nějakou zábavu si taky užiju. Zítra například jdu se sestrou a mamkou do pizzerie, i když si to vůbec nezasloužím, za ty své přežery. Dneska zase, ach jo. Nebylo to sice tak hrozné jako jindy, ale stalo se. O tom ale jindy, kvůli ZP tenhle článek nepíšu :) Na krátký úvod by to mohlo stačit a pojďme už na ty fotky. Přeju hezkou zábavu!



 Jako vždy je tu na úvod jedna moc dobrá a velká snídaně. Měla jsem chuť na perník a tak jsem si připravila overnight oats s perníkovým kořením. Jako vždycky bylo extrémně husté, ale já ho mám takhle radši. Tohle bylo zrovna z jogurtu a trochy mléka, pak samozřejmě z vloček, ze skořice a z toho koření. Navrch trcohu máslíčka a k tomu spoustu vitaminů v podobě ovoce. Jablko, pomeranč, kiwi a hroznové víno.

 Jak už jistě víte, jsem tak trochu ujetá na těstoviny, především špagety bych mohla pořád (ono je totiž strašně super, když vám ty cancoury visí z pusy a zapatlají vám celej obličej omáčkou :D). Tady zrovna s výbornou Milánskou omáčkou (kupovanou ve skleničce a jenom ohřátou, ale byla fakt moc dobrá :D) s sýrem, bez kterého si špagety nedovedu představit. Světlo je sice příšerný, ale vy jste ty špágy určitě poznali a tu horu sýru na nich taky ;)

 Taky tak zbožňujete kombinaci jablka a mrkve? Já ano! A zvláště pak, když se k tomu přidá ještě arašídové máslíčko a oříšky. To je teprve mňamka. A co se pod jablíčkem a mrkví ukrývá? Jak jinak než bílý jogurt (jako vždy asi 250g) a ovesné vločky. Celé je to symbolicky posypané skořicí. Ta hlavní a pořádná nálož se skrývá už pod vločkami, protože kdybych měla navrch dát tolik skořice, co je dole, asi byste toho moc neviděli :D Málem bych zapomněla na kiwi, které jsem si k tomu dala. Poslední dobou mě hrozně baví ho vyjídat lžičkou. Ale musí být měkké a sladké. Ty tvrdé kyselosti já nerada :D Vždycky vezmu do ruky každé kiwi, co máme ve spíži a zkouším, které je nejměkkčí :D A tohle bylo zrovna mimořádně měkké a mimořádně slaďoučké :)

 Rychlá odpolední sváča po příjezdu ze školy. Žitný chleba s ricottou a eidamem, okurka, rajče a hroznové víno.

 Tohle byl jeden můj oběd, který jsem si brala sebou do školy. 2 dny v týdnu totiž nechodím na oběd, abych stíhala autobus a tak si vždycky vezmu něco s sebou. Většinou je to jen nějaké pečivo se zeleninou, které sním, když čekám na zastávce na autobus. Tady zrovna celozrnná houska s ricottou, okurka a rajče.

 Tak tady asi nepoznáte, co to je :D Ani já si přesně nevybavuji, cože jsem to vlastně k té snídani měla, ale naštěstí mám svůj deníček na jídlo, kam si všechno poctivě zapisuji, takže se kvůli vám zvednu z pohodlného křesílka a ujdu celé dva metry až ke stolu, abych se do něj podívala a našla to :D Dobrý, už jsem zpátky. V misce je opět bílý jogurt (zase asi 250g) a na něm nakrájený banán, hruška, pomeranč, dále pak lněná semínka, trochu čokoládových Bebe mini, skořice a karob. Proto tam není nic moc vidět :D Mám teď ty snídane celkem podobné. Vždycky nějakký jogurt nebo tvaroh, na to ovoce a ještě nějaký doplněk. Ani nevím, proč jsem si to najednou tak oblíbila, ale asi se to tu bude objevovat hodně často.


 Sacharidů na večer se nebojím ani trochu, čehož jste si už určitě taky všimli (i když jednou za čas se tu něco low carb objeví, ale většinou večer normálně mívám sacharidy...a né zrovna málo :D). Tady jsem si je dopřála v podobě milované krupicové kaše. Místo granka, které jsem si tam jako malá sypala po kilech (a které jsem teď tiše záviděla ostatním a čuchala tu jeho vůni :D) jsem si ji posypala spoustou skořice, plátky mandlí a chia semínky. Taky to bylo moc dobré, ona je vlastně krupička skvělá i sama o sobě...,ale uznejte, verzi s grankem se nic nevyrovná :D Tak někdy za odměnu, až se přestanu přežírat :D

 Opět jedna podobná snídaně jako ty ostatní. Ale tahle byla ze všech nejlepší a přitom tak jednoduchá. Celý tvaroh s banánem, hroznovým vínem, mandlemi, goji, rozinkami v hořké čokoládě ( a jó, to bude ten důvod, proč byla nejlepší :D ) a samozřejmě skořice. Té potom ještě řádně přibylo. Koneckonců, jako vždycky. Pokaždé si ji po vyfocení ještě trochu přisypu :D Snad vás tyhle moje snídaně nenudí a není vám líto, že přicházíte o kašičky. Třeba mě tohle za čas přestane bavit a já se k nim zase vrátím. Vlastně jsem si skoro 100% jistá, že se tak stane :D

 Budeme předstírat, že tohle je vývar a ne rýže s horou zeleniny a masa přelitá trochou vody :D Jenže mamka to s tou rýží maličko přepískla, takže celá polévka byla taková hustší. Mě to ale vůbec nevadilo. Naopak :D Především když je tam tak dobré hovězí masíčko, mňam mňam :)

 A tady už likviduji zbytky arašídového máslíčka tak, že si do prázdné (záměrně jen tak naoko vyškrábané :D) skleničky od něj dělám overnight oats. Tentokrát je to jen z vloček a mléka. A ze skořice, samozřejmě :D Ráno jsem dovnitř ještě naházela mandle a hromadu rozinek, abych to měla dobroučký a k tomu si nakrájela banán a hrušku.

 Další rychlý oběd v krabičce. Červená paprika, rajče a celozrnná kaiserka, hádejte s čím? :D Ano, výjimečně zase s ricottou. A tentokrát jsou v ní i plátky hermelínu, protože to je opravdu božská kombinace. Hlavně takhle v té housce to je éňo ňůňo. Určitě to vyzkoušejte, ale nesmíte škudlit a prdnout tam pořádnou vrstvu ricotty a pěkně vypasené plátečky hermelínu. Já jsem si do ní nakrájela asi polovinu a byla to vážně dobrota.

 Máte rádi špecle? Já je zatím měla asi jen 2x v životě, ale moc mi chutnali. Mamka zrovna jedny koupila a to se muselo využít. Sice nejsou tak dobré, jako třeba domácí, nebo ty co jsem ochutnala před pár lety na gastrofestu, ale i tak to byla super večeře. Dala jsem si je s hráškem, rajčetem, pořádnou dávkou ricotty (zase si o mě nemyslete, že ji jím pořád :D mamka mi jí kupuje jen občas, protože to není úplně nejlevnější záležitost, ale jelikož se mi už pákrát stalo, že pár dní po otevření začala odporně zavánět, vždycky se ji snažím spotřebovat co nejdřív, protože je fakt škoda, když se zkazí ) a domácím uzeným, které nám zrovna chvíli před tím přinesl známý. Bylo čerstvé, libové a ještě teplé z udírny, tak jsem mu neodolala a kousek si k těm špeclím nakrájela. Perfektně mi to celé to jídlo doplnilo :)




Sobotní kašičky pro mě a ségru. Každá ji máme s banánem, lněnými semínky, skořicí, rozinkami v hořké čokoládě a půlkou jahodové jogobelly. Poprvé jsem vyzkoušela kombinaci ovesné kaše s ovocným jogurtem a moc jsem si na tom pochutnala. Příště zkusím třeba s čokoládovým nebo oříškovým. To bude určitě ještě lepší :D Jasně, bílé jogurty jsou zdravější, ale mně ty ochucené zase o tolik horší nepřijdou. Navíc je jím jenom zřídka, když mám fakt chuť, ale jinak ne. Ráda si občas dávám ty, které si člověk může sám promíchat a třeba když mamka koupí nějakou dobrou příchuť. Takže mi snad neuškodí, když si dám někdy trochu ochuceného jogurtu do kaše. Je to fajn zpěstření a člověk se cítí déle sytý :)

 No jo, záběry zblízka nesmí chybět :) Ségřina kaše. Tuhle modrou mističku už jsem v podstatě pokřtila na její kašičkovou misku a pokaždé jí ji dávám právě do ní.

 A moje v mojí kašičkové mističce.

 Tady byl někdo hladový jako dinosaurus :D Byla jsem po náročném cvičení a vážně jsem měla hrozný hlad a jelikož jsem si dala docela do těla, odměnila jsem se pořádnou odpolední svačinou. Žitný chléb s mou olíbenou zeleninovou směsí Lutenica a tvarohem s kuřecí výběrovou šunkou, mrkev, jablko, hroznové víno, rajče a plátek sýra. Takovéhle svačiny zbožňuju. Po cvičení mi takovýmto jídlem opravdu uděláte radost :)

 A večeře. Kuskus jsem neměla už děsivě dlouhou dobu a ten večer na něj přišla chuť. Doplnila jsem ho paprikou, hráškem a úžasnými šproty v tomatové omáčce. Celé jsem si to potom promíchala, aby se ta tomata dostala všude a celé mi to ochutila. Nevypadalo to zdaleka tak dobře jako předtím, ale chutnalo to o to lépe :)

 Asi jsem sestru nakazila svou pečící úchylkou, protože tohle byl už druhý víkend, co se rozhodla něco upéct :D A upekla celkem dobrou buchtu n začátečníka :D S jablky, rozinkami a vlašskými ořechy. Abych to její dílo mohla ohodnotit, vzala jsem si 2 kousky ke snídani a k tomu tvaroh s banánem, pomerančem, skořicí a arašídovým máslíčkem.

 Proč by měl být kroupový Kuba jenom na Vánoce? My ho doma máme docela rádi (alespoň někteří :D), tak proč bychom si ho neudělali i na jaře? Mě osobně moc chutná a měla jsem radost, že ho mamka udělala. Je to levné, zdravé a dobré, takže 3 v jednom. Nesměly chybět kyselé okurky, ty ke Kubovi zkrátka patří :)

 Zakončíme to odpolední svačinou v podobě žitného chleba s málem, šunkou, sýrem a domácí jahodovou marmeládou. K tomu zelenina v podobě okurky a dvou rajčátek. Bohužel tohle byl jen zlomek toho, co jsem v průběhu neděle snědla. Však si o tom mém přejídání počtete v pátek v deníčku. 

A to by bylo pro dnešek všechno. Já doufám, že se vám tenhle díl líbil a budu se těšit zase u dalšího.
Mějte se krásně a užijte si prázdniny!
Máte nějaké plány, nebo budete zavření doma a zahrabaní v sešitech jako já? :)




4 komentáře:

  1. No opět krásné :) Nejlepší jsou takové ty misky naplněné vším možným, že pak ani člověk neví, co tam bylo ukryté :D
    O prázdninách budu pár dní doma relaxovat (spíš makat až se ze mě bude kouřit..těším se, až se nebudu moct ani hnout :D ) a pak snad na pár dní za sestrou do víru velkoměsta! :)
    Držím palce, ať se ti dobře učí (což asi o prázdninách moc nepůjde,co? :D ) a daří se! :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Kroupy mi nechutnají :/ I když já na ně mám vzpomínky ze škole, takže ted bych je možná snědla :D Taky jím sacharidy na večer úplně v pohodě :) ale sladké teda ne. To mám snídaně a většinou obě svačiny :) Normálně 80 g příloh za sucha :)
    Komentář u mě:
    Ten kokos radši nekomentuji.. :)) byla jsem blbá, no:D A strašně moc děkuju za komentář! Opravdu si jich hrozně vážím, zvláště ted, když si procházím těžkým obdobím :/ jestli se nepletu, tak sis taky ppp prošla, vid? měla jsi po dosažení normální váhy nějaké "psychické problémy"?? Já mám výkyvy nálad, jednou jsem štastná, potom zase smutná, atd... už mě to dost štve :/

    OdpovědětVymazat
  3. Krása! Jen na tom kubovi bych si moc nepochutnala :D Miluju prostě tvoje snídaně ♥ Nejlíp vypadá ta tvoje a ségřina kašička :) Taky jím ovocné jogurty a nechápu, jak jsem je mohla nejíst :O Vždyť to je taková dobrota! :3 Já jsem si dva dny prázdnin jen užívala s přítelem, takže jsem na učení ještě ani nekoukla... nekouknu pravděpodobně ani zítra a ani v pondělí :D Jediná moje naděje je neděle :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky ta kaše pro ségru vypadá dobře mňam a kus kus jsem neměla taky poměrně dlouho. Musím napravit. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)