Tohle byla ta nejlepší bublanina, jakou jsem kdy jedla. Byla hezky
vláčná, vůbec ne suchá, měkká a prostě úžasná! Musela jsem ji ochutnat
ještě teplou, protože vypadala i voněla nádherně. A chutnala jakbysmet!
Recept je ze stránky mamincinyrecepty.cz
Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 Zlatý klas a nebo v mém případě vanilkový pudink
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
třešně podle libosti
V
jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme tekuté.
Pak spojíme dohromady a pořádně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.
Já to musela použít šlehač. Těsto vylijeme na buďto plech vymazaný a
vysypaný moukou a nebo vyložený pečícím papírem. Posypeme libovolným
množstvím vypeckovaných třešní a dáme péct do trouby na 180°C do
zezlátnutí. Já to pekla asi 25-30 minut. Po upečení můžete ještě
pocukrovat, ale to mi připadalo zbytečné.
Tuhle bublaninu opravdu doporučuju, je naprosto báječná! Fotku bohužel nemám, ale věřte mi, že vypadala krásně. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)