sobota 28. února 2015

What I ate no. 12

Krásná nedělní večer! Dneska obvzlášť, když se zítra nemusí do školy. Já nevím, jak vy, ale já jsem naprosto vyřízená. Včera jsem byla úplně v pohodě a i když jsem mamce slíbila, že budu cvičit jen třičtvrtě hodiny, trošku jsem to protáhla. Ta kdyby se dozvěděla, že jsem si to prodloužila o celou hodinu, tak by mě asi zabila :D Ale mě bylo vážně dobře a tolik mě to bavilo, že jsem úplně zapomněla na čas. Dneska to bylo ještě o něco delší a trošku bolestivější. Já vím, neměla bych to přehánět, když jsem po nemoci, ale já se do toho nějak zažrala.. :D Teď jsem ráda, že se můžu jenom povalovat. A už zase dlabu bez výčitek pořádné porce, protože vím, že hodně cvičím, a to zamená, že můžu i hodně jíst :D
Fotek je dneska docela dost, tak snad se vám budou líbit :)


 Snídaně před školou, do které jsem pak stejně nešla, protože mi jaksi ještě nebylo moc dobře. Takže jsem vstávala v pět ráno úplně zbytečně :D To naštve, ale díky téhle hezké snídani jsem se uklidnila. Po dlouhé době zas jedna instatní od Emca, protože jsem byla líná si udělat normální (zalít vločky mlékem a vodou a strčit do mikrovlnky, fakt hrozná práce :D) a navíc ty instantní se taky musí sníst a nikdo jinej než já to u nás doma asi nebude. Takže tato je meruňková smíchaná s půlkou tvarohu, s banánem, mandarinkou, skořicí a samozřejmě čokoškou. Otevřela jsem oříškovou Milku :33

Tohle byla svačinka v podobě kokosového mugcaku (nějak mi zachutnaly, měla jsem ho i den před tím) s trochou jogurtu, kokosem a kiwi.

 Skvělý oběd. Mám nejradši, když si pro sebe můžu něco udělat a nemusím se vázat na to, jestli to ostatním chutná a jestli to na ně není až moc zdravé. Ono být nemocná má taky svoje výhody :D Tady je kuskus s hráškem, kukuřicí, fazolkami a Cottagem. To je vážně úžasná kombinace!

 Ke svačině tady můžete vidět můj domácí ovesný chkebík s...už ani nevím, co jsem na něj napatlala, každopádně na tom je pak čínské zelí, plátkový sýr a rajčátko. A ještě hermelínek, abych měla dostatek bílkovin :D

 A k večeři byl kuřecí lanšmít s bramborama a zeleninkou. Ještě na něj kydnout trochu jogurtu s chilli papričkou a je to. :))

 Pod tímto vším se skrývá čokoládová ovensá kaše. Vařila jsem jí s dvěma kostičkama mléčné čokolky a byla vážně skvělá. Na ní je banán, kiwi, cocacolové žužu (absolutně nezdravé, ale už se mi to ve skříňce válelo strašně dlouho, tak jsem je spotřebovala :D) a trocha zavařených brusinek. A ne, není to marmeláda, na sklenici je velkým písmem napsáno: Brusinky :D

Další fantastický oběd. Cizrna v ostré rajčatové omáčce se sýrem a oreganem a k tomu čínské zelí a už jsem si pochutnávala.

Ovesný chlebík s bílým jogurtem, banánem, mandarinkou a skořicí a hrozny, kterým jsem prostě neodolala, protože vypadaly hrozně krásně a po ochutnání jedné kuličky jsem si je zkrátka musela dát, protože byly slaďoučké jako med.

Konečně jsem vyzkoušela červenou čočku! Vznikla z toho spíš taková kaše, ale to vůbec nevadilo. Možná to tak bylo i lepší. Je smíchaná s orestovanou kořenovou zeleninou, opečenou dýni a pórkem. K tomu pečené hoodně kořeněné vepřové masíčko.

 No, nebyla to úplně nejzdravější snídaně, ale jednou za čas to neuškodí, ne? Nevěděla jsem, co si z těch všemožných cereálií, co doma máme, ke snídani dát a tak jsem to nakonec vyřešila takto a nafrkala si do misky s jogurtem úplně všecko. Tedy Dobrou vlákninu, Cini Minis, čoko mini Bébéčka, čokoládové musli od Emca a malinové musli od Bona Vity. To víte, když jsou chutě, nedá se svítit. Přece se jim nebudu bránit, ne? :D K tomu ještě hruška a mléko se skořicí. A kafčo, které na fotečce není. Ale ono tam není nikdy :D

 Neexistuje nic, co by se k sýru hodilo víc než hroznové víno, jablko a oříšky! Já to naprosto zbožňuju! A zvlášť, když je oříškový i ten sýr. Tohle je konkrétně Blaťácké zlato s vlaškými ořechy, které vám můžu jen doporučit. Oříškové sýry jsou ty úplně nejlepší!

 Už dlouho tu nebylo pečené kuřátko, co? A jako vždy, já si dala stehno. Křídlo má moc suchý maso, to já nerada :D A ke kuřeti se nejvíc hodí co? No rýže, samozřejmě! A ještě nějaká ta zeleninka :)

 A už se jde do školy. Teď tak nějak moc nechápu, proč je fotka svačiny dřív než fotka snídaně, když to vždycky nahrávám popořadě, ale nevadí :D Takže svačinka, která se skládala ze samého ovocíčka, tedy jablíčka, hroznů a mandarinky.

 A tady jí máme, kašičku jednu nezbednou. Už druhá instantní v tomto týdnu. Teď si jí zase hoodně dlouho nedám. Tahle je čokoládová smíchaná s půlkou tvarohu, s banánem, arašídy, skořicí a ještě tvarohovou čepičkou navrchu.

 Knackebroty opět na scéně! A rovnou ty nejlpší, žitné od Racia. Potřené bylinkovým Gervais s krůtí šunkou, rajčetem a sýrem Blaťákem s vlašskými ořechy. Je vážně perfektní ;)

Taky tak milujete rizota? Já strašně! Tohle je kuřecí s hráškem a kukuřicí. Samozřejmě se sýrem a s kyselými okurkami, které k rizotu prostě patří. A teda přiznám se, že nebyly jenom tři :D K tomu ještě pár (no, spíš "pár" :D) mých oblíbených chilli papriček.

Zase svačina dřív než snídaně! To jsou mi věci :D Tahle se moc neliší od té předchozí. Je tu jablko, mandarinka a 2 žitné knackebroty.

 Konečně normální kašička! Udělala jsem si jí hezky hustou, protože čím je kaše hustší, tím víc mi chutná. Nemám ráda ty tekuté matlaniny, ale taková hezká hustá kašička, která dobře drží na lžíci, to je panečku něco! :D Tahle je s banánem, hroznovým vínem, skořicí a Studentskou pečetí.

Dlouho už tu nebyl nějaký zeleninový salátek. Tenhle se mi povedl. To bude asi tím, že v něm byly 3 druhy sýrů :D A skládal se z čínského zelí, okurky, arašídů, vlašského Blaťáku, mozarelly a hermelínu. Mňamka.

 Nejen vývary jsou moje oblíbené polévky. Jedna z mých dalších favoritů je maminčina zelňačka a chlebem! I když fotka nic moc, musela jsem vám jí ukázat a popsat, jak byla vynikající. Moc vynikající byla :D A už jsem si u mamky objednala na příští týden kapusťačku a cibulačku, protože to jsou další dvě polévky, které bych mohla pořád.

 Ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy měla ovesnou kaši s jablkem a dostala jsem na to šílenou chuť. To je ten podzim, no. Uvařila jsem ji s rozmačkaným banánem a skořicí a tentokrát dvojitou porci, protože jsem jí dělala i pro ségru. Jablko na to nechtěla, zato si na ní nasypala horu Granka :D Ale tak hlavně, že byla spokojená. Já ještě přidala nasekanou čokošku, kteoru zastupovala mléčná oříšková Milka a Studentská pečeť.

 Vinná klobása s bramborama a okurkou. Taky to je už hodně dlouhá doba, co jsem ji měla naposledy. Doma ji všichni máme moc rádi. Dřív jsme jí říkali "pindík" :D

 Znovu Knackebrůtky. Jeden s Ricottou a krůtí šunkou a druhý s Perlou a strouhaným eidamem. K tomu červená paprika.

Sice to nevypadá zrovna moc esteticky, ale to ono musli nevypadá skoro nikdy, zvlášť potom to domácí. A tohle je prosím moje ovocná, tak trochu vánoční, granola, kterou jsem si včera udělala a musím se za ní opravdu pochválit. I mamče moc chutnala a ze dvou skoro plných piksel už máme jenom jednu :D Každopádně si jí určitě upeču i na Vánoce a vám sem na ní hodím recept, ať o to nepřijdete ;)

 Tyhle těstovinky jsou boží. Měli je v Lidlu a jsou ve tvaru nějakých zvířátek. Opravdu nevím, jestli to bylo těmi tvary a nebo vážně byly mnohem lepší než normální těstoviny, ale mě hrozně chutnaly. Jsou s houbama a vepřovkou. Přiznám se,že já jí nemám moc ráda a z téhle kombinace jsem nikdy nebyla moc nadšená, ale dneska mi to přišlo strašně dobrý a já nemůžu přijít na jiný důvod, než že to bylo těma skvělýma těstovinama :D K nim kyselé okurky a sýr, kterého jsem si po vyfocení naložila mnohem víc. Kdybych ho tam dala už před tím, vůbec byste nepoznali, co se pod ním skrývá :D Ale přece byste po mě nemohli chtít, abych si ho dala tak málo. Já! Takový sýrožrout!

Sváča, která se skládala z čerstvého multicereálního chleba s Ricottou a jablíčkem. Jednoduché a přitom táák výborné. Když je čerstvé pečivo, prostě si ho musím dát. Tenhle chlebík v té špajzce zrovna tak krásně voněl a tomu já nedokážu odolat. :)

A nakonec tady máme dnešní večeři, kterou jsem před chvilkou dojedla. Tolstolobik na kmínu s brambory s rajčetem. Mooc dobrá rybička z čeledi kaprovitých, ale obyčejný kapr mi chutná víc.


A to je pro dnešek všechno. Doufám, že dnešní díl měl u vás úspěch a přivodil vám teď navečer nějaké chutě. To jsem škodolibá, co? :D
Moc děkuji za každý komentář. Ani byste nevěřili, jakou mi vždycky udělají radost :))






1 komentář:

  1. Všechno vypadá úžasně ! Rizoto mám taky moc ráda ! A ke kuřeti je nejlepší rýže, to je jasný ! Ikdyž já mám nejraději křidélka no :D Už odmalička :) Instantní kaši si už nikdy nekoupím, ani bych se z té malé porcičky nenajedla :D Ale dříve jsem je milovala...Ale pak jsem si ji udělala doma a kupovaným kaším řekla sbohem :D A líbí se mi, že to máš pestré, já jím stále dokola to samé :D Jinak tento týden jsem také měla kuskus s cottage, ale přidala jsem si tam čerstvou zeleninu :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)