Recept z trošku jiného soudku. Jáhelnou
kaši nemám moc často, ale rozhodně mi hrozně chutná. Baví mě zkoušet
různé kombinace a cpát do katrůlku, kde ji vařím, všechno možné. Ono z
toho vždycky vzejde a jednou vzniklo tohle. Nic těžkého, ani nic
neobvyklého a přesto moc dobrého. Receptů na kaše (jak už jahelné nebo
ovesné) tady čekejte víc. Dneska jsem se ve škole hrozně nudila a tak
jsem si sepisovala různé kombinace s čím vším můžu kaši uvařit. No, je
jich celkem dost, takže pokud projdou testováním, objeví se i tady na
blogu. Teď se vrátíme k tomuto receptu na jahelnou kaši, která sice
zabere trochu víc času než ovesná, ale výsledek stojí za to ;)
Po
zvážění jsem zjistila, že v pytlíku je ještě 120g jáhel. Vím, že
posledně jsem si dělala z 80g a tím pádem by mi napříště zbylo už jen
40g a toho bych se opravdu moc nenajedla. A kdybych si to rozdělila na
60 a 60, taky by toho bylo (na mě) moc málo :D A tak jsem se na to
vykašlala a uvařila to všechno. Měla jsem hoodně kašičky, ale lepší víc
než míň :D
Pokud nemáte tak vytahaný
břich jako já, klidně dejte jen polovičku, uvařte ještě pro někoho,
nebo si část nechte na později. Ale to je podle mě naprosto zbytečný :D
Suroviny na 1 mega porci, nebo na 2 mini:
120g jáhel
1/2 rozmačkaného banánu (nároční, kterým budou vadit maličké kousky banánu v kaši, si ho můžou rozmixovat :D)
1/2 lžičky skořice
1 vrchovatá lžička vanilkového pudinku
1 pořádná lžíce bílého jogurtu (já dala řecký)
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku mléka
na dozdobení ovoce, oříšky, semínka, čokoláda,...
Postup:
Jáhly
propláchneme a potom 2x-3x spaříme horkou vodou, aby zmizela nahořklá
chuť. Přesuneme je do malého hrnce, přidáme rozmačkaný banán, skořici,
pudink, vodu a mléko a všechno to dobře promícháme. Necháme vařit na
malém plameni, občas promícháme. Až se kaše začne vařit, přidáme bílý
jogurt a opravdu intenzivně ho v kaši rozmícháme. Potom necháme vařit do
změknutí jáhel, nezapomeneme občas míchat. I když se vám možná bude
zdát, že jáhly už jsou dostatečně rozvařené, raději kaši ochutnejte. Ono
je docela blbý, když si jí přelijete na talíř, ozdobíte a teprve potom
zjistíte, že to ještě tak trošku chroupe :D Vaření trvá celkem asi tak
20 minut. Nakonec si kaši dozdobte. Já použila banán, kuličky domácího
hroznového vína, lněná semínka a...fidorku! To víte, datum spotřeby už
se nebezpečně blížil. :D
Ale to semínko na ní mě fakt strašně vytáčí.... :D
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)