No..teď už sice vedro není, ale beztak to zase brzy přijde. A tohle se na parné dny perfektně hodí :)
Jinak
víte, jak jsem v minulém článku psala o tom, že jsem doma objevila
spoustu formiček, o kterých jsem neměla ani tušení? Tak mamka se dneska
zmínila, že má spoustu vzorových karet s recepty, receptové knížečky od
Svět ženy a asi 20 knížek velikonočních a vánočních receptů od Dr.
Oetker. K tomu ještě knihy Vánoční cukroví zdravěji, Pokrmy z mikrovlné
trouby ( ty se hodí hodně :D), Sýry v kuchyni (mňami), Přírodní kuchyně
(to je syrová strava) a Grilovaná jídla. No zkrátka hotový poklad.
Nechápu, jak to přede mnou mohla tak dlouho schovávat :D. Já z toho byla
šíleně nadšená. Hned jsem to šla hrdě ukázat ségře. Věnovala mi
otrávený pohled a jakési hmm. Někdo holt nechápe, jakou hodnotu recepty
mají a co to znamená pro mě. Všechny jsem si je hezky srovnala do
krabice od bot a položila na poličku. Tam na ně pořád vidím a už se
těším, až si to všechno prohrabu a pročtu. :)
Teď k těm jablíčkům. Je to receptík na 4 porce.
Suroviny: 0,5 l nastrouhaných jablek
3dl studené vody
1 lžíce třtinového cukru
0,5-1 lžička skořice
citronová šťáva
nahrubo posekané mandle
rozinky
jedno nakrájené jablko k podávání
Postup:
Nastrouhaná jablka dáme do mísy a smícháme s cukrem, skořicí a
citronovou šťávou. Přilijeme trochu vody chvíli šleháme šlehačem.
Přilijeme znovu trochu vody a opět šleháme. Přidáme zbytek vody a
naposledy našleháme. Mísu dáme alespoň na půl hodinky chladit do
ledničky. Pyré dáme do skleniček, na jejichž okraje naaranžujeme plátek
jablka. Na pyré přidáme pár kousků čerstvého jablíčka, posypeme
mandlemi, rozinkami a můžeme i trochou skořice a třtinového cukru.
Snad se vám recept líbil a bude chutnat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)