neděle 1. března 2015

What I ate no. 24

Ahojky!
Má noční můra se splnila a už je zase neděle. A mám hlavu plnou vědomostí, co jsem se do ní pečlivě snažila dneska nacpat. Teď jenom doufám, že tam do zítřka zůstanou, protože se tam musí vejít ještě další. Jestli mi z toho všeho nehrábne, tak budu slavit. A jestli učitelka na tu písemku zapomene, tak jí asi uškrtím, protože já nesedím u sešitu 3 hodiny jen tak pro nic za nic :D Jsem tak ráda, že už mám dneska splněno a druhou část se budu učit až zítra. Kratší část, díky bohu (taky to tak děláte, že se toho nejdřív naučíte víc, abyste to další den měli jednodušší?).
Dneska už nebudu nic dělat. Jenom se stresovat ze zítřka, připravovat si snídani a svačinu, čučet na televizi, obcházet blogy a slintat u fotek z Intagrmaů. Taky se budu připravovat na psychickou zátěž a na probdělou noc. Už se to stalo tradicí, že v neděli nikdy nespím :D To ty nervíky, jestli jsem náhodou na něco nezapomněla.
Tenhle týden byl docela náročný. Nejen, co se týče školy, ale i cvičení. Především to pondělní a úterní. V úterý mě bolely ruce a břicho z pondělka a ve středu se k tomu ještě přidala bolest kompletně celé spodní části, protože tak brutální legday, co jsem si dala v úterý, jsem ještě nezažila :D Ale ono to bylo i tím, jak jsem předtím kvůli nemoci moc necvičila. Teď už jsem ale opět ve formě a odhodlaná si vyrýsovat postavičku. Bříško se mi zdá pořád hezčí a hezčí a i když si hamám jako král, tak je i plošší než dříve. Co víc si přát? Už jenom zesílit ty moje párátka, co mám místo rukou a udělat něco se stehny. T
Noo nic. Už toho povídání raději nechám a jdeme na tu Inspiraci. Tento týden jsem jedla (myslím) docela zdravě a mám ze sebe radost. Aspoň nějaké potěšení takhle na konci víkendu :)

Začínáme jednou krásně zdravou snídaní, protože Eliška se rozhodla, že teď se bude snažit nejíst jako hovádko, ale pěkně zdravě, aby všechno to cvičení nepřišlo vniveč (a ty břišáky tam do léta byly :D). Tady je tvaroh s banánem, kiwi, mandlemi, slunečnicovými semínky a skořicí. Tu jsem potom ještě přisypala, tohle je moc málo :D

V minulém díle jsem vám psala, že jsem si upekla jablečné musli tyčinky. Povedly se báječně, byly krásně měkké a vláčné a hlavně člověka zasytí. Takže jsem je nejen nosila každý den do školy na svačinu, ale jednu jsem sezobla vždycky i po cvičení pro doplnění sacharidů :) Tady jsem si vzala 2 a k nim jablíčko a mandarinku.

K odpolední svačince jsem si namazala knackebrot Gervais, k tomu si nakrájela rajčátko, omyla 2 mrkvičky a přidala ještě plátek eidamu a té nejlepší dušení šunky na světě! Teď si nevzpomínám na značku, ale v Penny ji měli ve slevě, takže maminka koupila rovnou víc balenní. Jsou to takové veliké kulaté plátky. Má 96% masa a chutná fakt výborně :)

 edno z mých oblíbených jídel. Farmářské fazole v rajčatové omáčce s kabanosem a kuskusem. Až na ten kabanos je to zdravá večeře. Když mě by tam ale ta uzenina prostě chyběla :D

 Ke svačince do školy opět tyčinky s jablíčkem a půlkou mega hrušky.

 Tohle byla taky moc dobrá a úžasně zdravá snídaně. Pohankové vločky spařené horkou vodou s troškou mléka s banánem, kiwi a půlkou hrušky. K tomu arašídy, skořice a spokojené bříško :)

Jaký máte nejraději chleba? Já jednoznačně žitný! Ten je pro mě na prvním místě! Tady s Gervais, eidamem, hermelínem, rajčátkem a okurkou. Nejlepší svačina, když přijedete ze školy hladoví a s tikem v obličeji, jak vám z toho všeho už totálně hrabe :D

 Poprvé jsem vyzkoušela polentovou kaši a byla vynikající! Udělala jsem si jí k večeři a k ní barevnou zeleninovou směs s tou skvělou šunkou z kukuřice, papriky a mrkve, kteoru jsem pořádně okořenila tím báječným itaslkým kořením. Už pomalu dochází, to by mě zajímalo, co bez něj budu dělat, protože ho cpu téměř do všeho :D Dohromady s tou kaší to bylo výborné. Příště jí zkusím nasladko ke snídani :)

Další z mých nudných svačin do školy. Jablečné tyčinky, půlka pomeranče a půlka banánu.

 Tohle byla naprosto dokonalá snídaně!!!! Můj milovaný žitný chlebík s arašídovým crunchy máslíčkem, polovinou banánu a druhý krajíc jsem musela vyzkoušet i s domácí jahůdkovou marmeládou, když to všichni pořád tak chválí. A asi vteřinu po tom, co jsem si do něj kousla, jsem se rozhodla, že se přestěhuju do Ameriky :D Já těm Američanům prostě musím přiznat, že jejich jídelní kombinace jsou vážně super, i když mnohdy né moc zdravé :D K chlebíkům jsem si vzala zbytek pomerančíku a malé jablíčko.

Dva krajíčky mi nestačily (spíš nestačily mým chuťovým buňkám, které byly to ráno nějak rozežrané :D) a namazala jsem si ještě jeden s PB a tentokrát domácí třešňovou marmoškou, protože tu jsem taky chtěla zkusit :D Po brutálním úterním legday, po kterém jsem se nemohla pomalu ani zvednout, jsem přece musela doplnit energii pořádnou snídaní, no ne? :D

 Já si teda jedu tenhle týden zdravě, co? Teda aspoň si to myslím :D Kdyby tam bylo něco hodně nezdravého (to máslíčko s marmeládou se nepočítá :D), tak mi to radši neříkejte, ať mi nekazíte ten hezkej pocit, že se mi konečně trochu daří :D Tadyto byla ale určitě zdravá večeře! A hlavně výborná a sytá. 2 rajčátka, asi půlka okurky, půl plechovky hrášku (105g) a sardinky! Celé balení, což je myslím 185g. To jsem si dala :D Klidně bych je jedla i úplně samotné, protože mi vážně strašně chutnají. Dokonce mám takový pocit, že i více než tuňák...Né, to bych asi přeháněla :D Ale dobré jsou a to hodně. A navíc zdravé dobré na svalíky, takže perfektní večeře po cvičení :)

Tohle byla trošku menší sváča, protože nám odpadla jedna hodina, což znamená kratší škola= dřív oběd, tudíž menší svačinka. Jablečná tyčinka a 2 taková zakrslá jablíčka :D

 Mhmm...to vypadá dobře, že jo? Alespoň mě se tale fotka hrozně líbí. A věřte mi, že se mi líbilo i to jíst :D Byla to moje fantastická čtvrteční snídaně v podobě hromady řeckého jogurtu (maminka koupila kyblíček :3) s banánem, mandarinkou, hroznovým slaďoučkým vínem, rozdrolenou jablečnou tyčinkou a třemi druhy ořechů. Resp. arašídy, pistáciemi a mandlemi. Pochopitelně nechybí ani skořice, bez té by to nebylo ono :)

 Poworkoutová odpolední sváča v podobě knackebrotů s ricottou (ach, jak po té se mi stýskalo) s dušenou šunkou a ediamem, rajčetem a půlkou papriky. Červené, tu naprosto zbožňuju.

Ovesná kašička nemusí být jen ke snídani, ale i k večeři se pořádná porce horké kaše hodí. Zvlášť, když se už přes 3 hodiny učíte něco tak příšerného, jako je Ekonimika, tak přijde takovýhle doping celkem vhod. Alespoň jsem se trochu oderagovala, na chvíli zapomněla na to všechno učení a užila si 10 minu s mojí největší láskou. Vařila ji maminka, takže je jenom v mléce, což mě ale vůbec nevadilo. Nejsem na to zvyklá, protože si jí dělám půl napůl ve vodě a v mléce, takže mi připadala neuvěřitelně krémová a jemná. Budu si muset taky někdy uvařit kašičku jen v mléce, protože to je vážně zážitek. Tady s hroznovým vínem a mandarinkou, kterou ales nejspíš vůbec neuvidíte pod tou náloží holandského kakaa a skořice. Fanstatická večeře, hned se mi učilo líp :) (aby taky ne, když jsem toho po další půlhodině nechala a šla koukat na Ordinaci :D)
Hurá je pátek! A já tady mám poslední ze 14 jablečných tyčinek s kiwi a polovinou pomeranče, připravené na úmornou cestu autobusem.

Hádejte co? Mléčná ovesná kašička od večeře zbyla a kdo se ochotně přihlásil, že ji ke snídani zbodne? Pěkně s pomerančem, banánem a hroznovým vínkem. Nesmí chybět asi skořice a lžička PB na oslavu, že nás čekají 2 dny volna.

Wow, docela velká odpolední sváča, ne? Na to, že jsem předtím necvičila a vlastně ani neměla hlad, je doopravdy větší, než mívám, Jak už jsem psala, v pátek jsem měla Rest Day, takže jsem celej den jen proválela. Je to zvláštní, že když necvičím, mám tendenci jíst mnohem víc :D Ani nemám hlad, ale stejně se strašně cpu. A pátek nakonec nebyl až tak šťasný, jak mě původně být. Přišla na mě nějaká blbá nálada a já měla vážně chuť vytáhnout ze skříňky čokoládu, ale neudělala jsem to. Radši jsem z té postele vůbec nevstávala, zavrtala se hluboko pod mojí ovčí peřinku a koukala na nějakou animovanou trapárnu, protože jsem ještě dítě a ať jsou to sebevětší kraviny, animáče mě prostě pořád baví :D.
A abych vám tedy řekla, co tahle moje velká svačina (která vypadá spíš jako postworkoutová večeře) obsahovala, tak je tam půl červené papriky, rajče, okurka, plátek šunky, plátek eidamu, kousek Blaťáckého Zlata a v mističce polovinu měkkého tvarohu s pistáciemi a slunečnicovými semínky.

A po obrovské svačině přišla na řadu obrovská večeře, přestože jsem neměla absolutně žádný hlad, možná právě naopak, jsem se cítila ještě docela sytě. Ale i tak jsem si na talíř naložila hezkou dávku. Tohle byla opravdu luxusní záležitost. Špagety s Ricottou a hráškem. Nic víc, nic míň. Jednoduché a naprosto úžasné. Jednou jsem si v restauraci dala tortelliny plněné ricottou a špenátem a hrozně mi to chutnalo, tak jsem si tu Ricottu smíchala teď s těmi špagety. A bylo to vážně úžasné. A bylo toho 2x víc než vidíte na fotce.

 Tohle měly být kakaové sobotní lívanečky, ale jaksi mi z nich vzniknul spíš takový trhanec. Držely tak nějak napůl, ale to jim rozhodně neubíralo na chuti. Ba naopak, byly parádní. S banánem, mandarinkou, trochou tvarohu a skořicí to byla báječná sobotní snídaně.

 A následoval báječný sobotní oběd. Babiččina nejlepší polévka jménem Kyselka. Rodinný recept a jedna z mých nejoblíbenějších polévek. Ze smetany, hub a brambor. Veeliká mňamka! :) A kupodivu mi stačil jen jeden talíř.

 A jelikož jsem měla tak malý oběd (oproti těm, které mám jindy :D), po cvičení jsem měla docela hlad a na svačinku se tudíž šíleně těšila. A pořádně se na ní vyřádila. Rovnou 3 krajíčky žitného chleba (i když ten jeden pidi se v podstatě ani nedá počítat :D ) s tvarohem, jablíčkem a skořicí, šunkou, sýrem, rajčátkem a okurkou. K tomu 0,5l čajíku a spokojeně jsem si s tím vším zalezla do posytýlka a pustila si další trapný animáč :D V poslední době jsem si celkem dost oblíbila koukat na filmy v postýlce. A jíst u toho :D To bylo moje sobotní odpoledne.

Sobota byla plná mňamek a moje večeře nebyla výjimkou. Ba naopak, to byla obrovská mňamka. Hromada kuskusu s rajčetem, olivami se sýrovou náplní (teda, ne, že bych tam nějaký sýr cítila :D ), tuňákem, arašídy, slunečnicovými semínky a ricottou. To je něco neuvěřitelně geniálního. Hodí se absolutně do všeho. Ale s těstovinama a špenátem je stejně nejlepší :33

Už jsem se prostě nedokázala pořád koukat na ty fotky pudinků u Roxy a musela si taky jeden udělat :D On v chladném ránu takový horký čokoládový pudink vůbec není špatný. Já si ho navíc udělala tak trochu banánový, protože jsem ho vařila asi se třetinou rozmačkaného banánu a bylo to úplně super! Navíc jsem ho doplnila spoustou dobrých věcí. Pod ním se skrývá zbytek banánu, mandle, rozinky, trochu řeckého jogurtu, kousek nasekané čokolády a skořice. Navrchu jsou ještě plátky mandlí, řecký jogurt a ještě trošku té čokoládky, aby to dobře vypadalo, což si myslím, že vyšlo moc dobře. Nejlepší snídaně za celý týden. Asi si ho budu muset vařit častěji. Sakra, vypadá to, že ovesná má konkurenci :D
A tenhle fešák si zasloužil i čestné místo na úvodní fotce :)

Já nejsem zrovna moc na omáčky (jestli ono to nebude tím, že je ve škole máme 4x do týdně..? :D), ale maminčině svíčkové nikdy neodolám. Tu zbožňuju a prostě neexistuje, abych si ji nedala jenom kvůkli tomu, že jakoby "žiju zdravě" :D Co je naní vlatsně tak špatného? Vždyť je to jen zeleninka rozmixovaná se smetanou. A k tomu vynikající vařené hovězí, které se tak úžasně rozpadalo, že bych ho nejraději snědla samotné :D A knedlíky? No bóože, není ono jedno, jestli ty sacharidy přijmu v těstovinách nebo knedlících? Ano, když si chci dát něco nezdravého, jsem schopná to jídlo hájit zuby nehty :D

 Poslední dobou mám po cvičení chuť spíš na slané, než sladké. Hodně zvláštní, protože ještě nedávno jsem s tím měla šílený problém a po sladkých odpoledních svačinkách doslova prahla. Ale chutě se mění a já jsem celkem ráda, že teď jím odpoledne více tu zeleninu. Mrkvička, půlka červené papriky a 2 žitné chlebíky se Zeleninou směsí z Bavorka (nebo z Bulharska..? :D). Rozpekla jsem si je v horkovzdušné troubě (miluju tenhle přístroj :D) a potom je teprve tou směsí namazala. Je výborná a je na ní napsáno: "Zdraví pro vás", tak doufám, že nelžou. Ale jelikož je tak strašně dobrá, radši jsem si nečetla ani složení, abych si ten požitek nezkazila, kdyby náhodou :D Chutná trošku jako studené lečo, akorát pikantěnšjí a bez vajíčka :D Prostě zeleninová, mírně ostrá směs, která na křupavém chlebíku chutná báječně! :) Svačinka k učení, jak má být :)

A nakonec dnešní večeře. Takový malý experiment. Zatímco v kuchyni voněla svíčková od oběda, já jsem si tam smrděla se svojí pohankou :D Přemýšlela jsem, čím ji udělat, protože ne všechno se k ní hodí. Ale když se to správně nakombinuje, tak může být docela dobrá :D Takže já jsem si podusila jablíčko s paprikou a kukuřicí, potom do toho cmrdla trochu Salsy a smíchala to s uvařenou pohankou. Resp, s horou uvařené pohanky. Kombinace trochu zvláštní, seč skvělá. Až na to, že toho bylo opravdu moc a mamka to za mě dojídala. Docela mě překvapilo, že jí to chutnalo, ale asi to bylo fakt dobré, když to zbodla jako malinu :D To jablíčko tam bylo fanstatiské. Dodalo tomu takovou nasládlou příchuť a ta Salsa zase pálivou, takže dokonalý kontrast chutí :)


Uf, to byla nálož, že? Doufám, že se vám líbila (mě totiž jo :D) a užili jste si ji.
Tahle rubrika je moje jediná radost, kterou v neděli večer můžu zažít. Teď už mi nezbývá nic jiného, než se zase těšit na pátek :D To je život, pořád se jen na něco těšit, co?
Víkend mi utekl tak šílenou rychlostí, že jsem si ho ani pořádně neužila, takže to těšení bylo k ničemu. Ono je kolikrát lepší se na něco těšit, protože pak to tak rychle uteče, že si to člověk ani neuvědomí. Jako Vánoce. Člověk se na ně těší půl roku dopředu (já už teď :D) a potom mrkne a jsou pryč.
Ale to nic, hlavně, že se pořád mám na co těšit :D
Přeji vám pěkný zbytek neděle a úspěšný týden. Ať vás v té škole nesežerou ;)

1 komentář:

  1. Ten pudink mě hned na první fotce zaujal a hledala jsem, co to je a ono je to až na konci článku! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)