neděle 1. března 2015

What I ate no. 26

Ahojda!
Nevím, jestli to bylo tou nemocí a únavou, že se mi při focení tak klepaly ruce, ale každopádně mi neuvěříte, jak těžké bylo najít nerozmazané fotky :D Proto je tam je pár bližších záběrů, protože z těch vzdálenějších byste to jídlo asi těžko identifikovali. Ani já sama jsem někdy nepoznala, zda jde o snídani nebo večeři a musela se orientovat jen podle intenzity osvětlení :D Jen taková změť barev prostě :D Ale to se stává i v lepších rodinách :D Dnešní díl se mi docela líbí. Jsou tam celkem zvláštní a neobvyklé kombinace, které jste u mě možná ještě neviděli a celkově je takový zajímavější, protože jsem si celý týden válela svoje rosolovité šunky doma, takže snídaně jsou focené za světla (jupííííí) a uvidíte zde i pár mých obědů. Škoda, že jsem vám ani jednou nevyfotila svého broučka, který mi teď dělá společnost 3x denně. Zázvorový čaj s citronem a lesním medem. Zbožňuju ho :3 Asi ho budu pít pravidelně i nadále, protože mi vážně chutná a je to skvělá prevence proti nachlazení. A s tím medíkem...to je mňamina :)
Ale nechci tady psát článek o zázvoru a jeho léčivých účincích, nýbrž o tom, co všechno jsem během týdne snědla. O to já se totiž s vámi dělím nesmírně ráda :))



Nejlepší nejmňamóznější a nejkaloričtější snídaně. Celozrnná bagetka s pořádnou vrstvičkou arašídového máslíčka, banánem, jablíčkem a skořicí. A abych si udělala radost, tak zbytek banánu i jablíčka je taky napatlaný tou arašídovou dokonalostí. Mám teď načaté Smooth i Crunchy a věřte mi, že to vůbec nedělá dobrotu :D Není den, abych jim odolala. Zvlášť, když jsem se ještě celý tento týden válela doma, tak chutě na to dobroučké máslíčko byly mimořádně velké.

Krásně barevný a taky výtečný oběd. Přestože jsem po té snídani neměla ani trohu hlad, tak jsem si dopřála pořádný oběd v podobě opečené tortilly s Cottagem, červenou paprikou, cherry rajčátky, kukuřicí, hráškem a tuňákem. Původně bylo v plánu, že to jako každý normální člověk prostě zaroluju, ale jak vidíte, nějak to nevyšlo :D

 Nakonec to dopadlo tak, že jsem navrch připlácla ještě jednu trotillku :D No jedlo se to teda monstrózně blbě. Napřed jsem se pokoušela to krájet příborem, ale to se mi neosvědčilo, jelikož to: 1) zabralo moc času a 2)mi to z té vidličky stejně všechno padalo :D Takže jsem to vyřešila následovně. Vzala jsem to celé do ruky a začalo to jíst rukama jako hovádko. Vlastně spíš prasátko, protože jsem nejen byla pak celá zapatlaná, ale většina zeleniny mi stejně vypadla na talíř. No nevadí, já si s jídlem umím vždycky poradit :D Sice u toho nevypadám zrovna jako královna krásy, ale hlavně, že se napapám :D

Perfektní odpolední svačinka. Celý tvaroh se spoustou rozinek a oříšků. Resp, vlašských, lískových, arašídů a mandliček. Ta hnědá hromádka je kousek rozmačkaného banánu, který mi zbyl od snídaně, s holandským kakaem. Mňam! Skvěle se to k tomu tvarůžku hodilo. Ono se to vlastně hodí úplně ke všemu. Do jogurtu, na lívanečky, knackebroty, do kašičky, jako krém na dortík, namazat na chleba, jednou jsem ho použila i jako náplň do koláčků. Prostě taková úžasná univerzální pomazánka. Ještě jsem to zasněžila hezkou dávkou kokosu a šla si to smlsnout do své postýlky s medvídkovým povlečením.

Taky tak milujete rizoto? Já strašně! A stačí mi jen rýže s mraženou zeleninkou (pochopitelně už rozmrzlou a pokud možno tak i trochu podušenou v kastrůlku :D). Samozřejmě nesmí chybět můj milovaný sýr (dobře, rizoto by se bez něj obešlo, ale třeba takové špagety? Nikdy!!!) a trocha kari k tomu. A kdybych neměla plnou hlavu kravin, tak bych si vzpomněla i na kyselé okurky, které k němu obvykle mívám. Fňuk, mohla jsem si to vychutnat mnohem víc.

 He, nakonec z toho nepěkného jídla vyšla docela pěkná fotka, ne? :D A dokonce působí i zdravě, i když to tak úplně není. Dobře, je to sice označené značkou "Vím, co jím", ale mezi to nejzdravější bych to rozhodně nezařadila. Ale když to tam píšou, tak tam nic extra špatného být nemůže :D Akorát přebytečný cukr, no. Je to tedy instantní ovesná kaše Emco. Jablíčková. Na ní jsem jen hodila jablko, mandarinku a posypala ji skořicí. Toť celá ta věda.

 K obědu jsem dojídala rizotko. S trochou Cottage, rajčátkem, paprikou a napravila jsem svoji předchozí chybu a přidala i kyselé okurky. I když jen takové maličké. Stejně si myslím, že právě ty malé jsou úplně nejlepší! :)

 Bez arašídového máslíčka prostě ani den. Prostě jsem si teď zvykla ho jíst denně. Tohle bylo myslím Crunchy. Svačinka se skládala ještě z několika naprosto nepodstatných věcí jako je řecký jogurtík (při každém otevření ledničky už se tam na mě zase směje celý kyblík, takže maximální spokojenost), banán, kiwi, pomeranč, skořice a holandské kakao. Ale hlavně, že je tam to máslíčko. :D

 Víte, jak jsem psala, že špagety bez sýru prostě ne? Tady je důkaz. Špagety bez sýru pro mě zkrátka nejsou špagety a proto jsem si je musela pořádně posypat. A taky je zalít plnou naběračkou vynikající špagetové omáčky. Taky vám tak hrozně chutnají ty obyčejné kupované omáčky z konzervy? :D Já bych se jich ujedla.

 Taková různorodá snídaně. Věřili byste tomu, že tohle symbolické papání mělo dohromady přes 500 kcal??? A kdo za to může? Pochopitelně ty Oreo sušenky a máslíčko, že jo :D Ale přišla jsem na to, že holčička v reklamě zapomněla na jeden bod. Napřed má být: Namažeš ji arašídovým máslem, pak ji omlékuješ a pak teprve sníš :D To je totiž vážení neuvěřitelná lahoda. Takže moc děkuju, vytvořila jsem si novou závislost a na tuhle kombinaci mám teď chuť 24 hodin denně. Mimochodem, někde na netu jsem viděla Oreo sušenky s náplní burákového máslíčka. Už jste o tom slyšeli? Nevíte, jestli se to u nás už prodává? Protože jestli jo, vymetu každičký obchůdek, jenom abych to ochutnala :D Vrátíme se k mé snídani, kterou mimo jiné tvořil i banán a hruška se skořicí a pár ořechů. Ty jsem si musela vlastnoručně (louskáčkem, pochopitelně :D) vylouskat. A byly to arašídy, lískáče, vlašáček, pekanáček a mandička. Poprvé jsem ochutnala pekanový ořech a chutí mi přišel jako vlašský, akorát nebyl tak hořký. A tu mandli jsem nakonec nesnědla, protože bych asi rozlomila louskáček. Ať jsem se snažila sebevíc, měla tak zatraceně tvrdou skořápku, že bych si na ní musela vzít minimálně kladivo. Zkoušela to i maminka, ale bezúspěšně. Kdybyste měli nějaký nápad, jak tu mrchu vylousknout, tak ho s radostí uvítám :D Mléko se skořicí jste určitě poznali. A promiňze zase za te sloh :D

 Obědvám zdravě :D Zeleninový salátek, který se skládal z papriky, rajčat, okurky, hrášku, šunky a Feta sýru.

 A kupodivu i svačím zdravě :D Burákové máslíčko jsem si odbyla už ráno (řekla jsem si, že ho budu jíst jen jednou denně, protože pořádné přecpávání a přibírání si plánuji užívat až v důchodu a taky bych ráda, aby mi ještě nějaký ten pátek vydrželo :D Přece jen, na ten Lidl se stoprocentně spoléhat nemůžu, aneb jdi do háje s nějakým českým týdnem! :D), jinak bych si ho bývala byla taky dala. Ale takhle jsem se musela obejít bez něj. Nu což, já si umím poradit i tak. Cottage na knackebrotech je koneckonců taky fajn. A k nim jablíčko, hroznové víno a mrkvička.

 Opět ten nejlepší vývar na světě. Hovězí s oblíbenými krupicovými knedlíčky. A záhadně se mi tam připletl i kousek kosti :D

 Zákusek po večeři musí bejt :D Maminka upekla margot buchtu a ty kousky Margotky se propadly skoro až na dno a úplně tam zkaramelizovaly. Óóo to bylo fenomenální. Jelikož já mám radši takové ty mokřejší buchty (prostě ty krémové dortíky u mě vedou :D), tak jsem si na to kydla trochu řeckého jogurtu a potom to byla vážně paráda. Což, ona to byla paráda i bez toho. Tento večer jsem měla (zase) krizi a vrhla se na sladkosti (zase). Takže kromě celé čokolády jsem do svého bříška poslala ještě něco málo přes jednu řadu celého plechu. Takže asi 3x tolik, než co vidíte na fotce. No comment... :/

A přesně takhle vypadá snídaně po večerní přežíračce. Možná byla takhle chudá i trochu úmyslně. Přece jen, výčitky dokážou své. Ale hlavní důvod byl, že jsem neměla na nic chuť. Tak to mám pokaždé, když se večer nacpu sladkým. Druhý den je mi zkrátka zle (fyzicky i psychicky) a nejsem schopná do sebe dostat normální jídlo. Takže mojí snídani tvořil jen řecký jogurt s banánem a skořicí.

 Ani ta svačina nebyla moc slavná. Červená paprika, sezamový knackebrot a 2 plátky sýra.

 A v sérii menších porcí jsem pokračovala i večer. Pořád jsem se necítila moc dobře, tak jsem to radši s množstvím nepřeháněla. Přestože zapečené kroupy se slaninou a kořenovou zeleninou chutnaly úžasně. A k nim se skvěle hodily kyselé okurky, na které bych si nebýt maminky, zase nevzpomněla :)

 Ale snídaně další den už byla zase jak se patří. Tedy, kdybych chodila do školy a normálně cvičila, byla by asi dvojnásobná, ale na to, že jsem nemocná, tak je to snídaně jak se patří :D Nějaké to ovoce (bez skořice? co to toto?? :oo), lžička arašídového máslíčka a kokosové sušenky z mikrovlnky :D Když vás honí mlsná, tak je nejlepší smíchat rozmačkaný banán s něčím, šoupnout to do mikrovlnky a během dvou minut máte sladkou dobrůtku. A namazané tím arašídovým máslíčkem byly naprosto fantastické. A přiznám se, nebyl to jen tenhle bobeček. Když jsem máslíčko odnášela zpátky do špajzky, neodolala jsem a s požitkem tam tu lžičku zabořila ještě jednou. Existuje snad krásnější pocit, než když nabíráte arašídové máslíčko? :D Jestli jo, tak já ho neznám :D

 No jo, zase ty zbytkáče :D Zapečené kroupy od večeře a knim okurka, rajčátko a hrášek. Ten se k nim suprově hodil. Příště budu vyžadovat kroupy s hráškem! :D

K odpolední svačince jsem si dala 2 malé mrkvičky a 2 malá jablíčka se skořicí. Pod nimi se ještě skrývá trocha řeckého jogurtu. Nejlepší svačinka, co znám. A navíc sytá. Čekala jsem, že do hodiny budu mít zase hlad, ale kupodivu mě to zasytilo na 3 krásné hodinky. A navíc to bylo tááák dobroučké (ale s máslíčkem by to bylo ještě lepší... ).

 Večeře byla úžasná. Rajčatová omáčka s kuřecím masem a k tomu bulgur. Ten jsem měla samozřejmě jenom já. Ostatní k tomu přikusovali chleba, kterým já jsem hrubě pohrdla (promiň chlebíku, já to tak nemyslela :D). Uvařila si rovnou pořádnou dávku, která mi vystačila i na druhý den k obědu. Také s touto vynikající omáčkou.

Asi po 3 týdnech abstinence jsem si opět vychutnala milovanou ovesnou. Ale řeknu vám, v životě jsem neměla tak obrovské dilema, jako v sobotu ráno, kdy jsem se půl hodiny nemohla rozhodnout, jestli ovesnou nebo jáhlovou :D No byla to hrůza. Nemohla jsem si mezi nimi vybrat, i když jsem věděla, že ta druhá stoprocentně bude ke snídani v neděli. Ale stejně jsem prostě netušila :D Až hlad mě donutil k ráznému zakročení a volba padla na ovesnou.Po tak dlouhé době musela být pochopitelně trochu speciální, a tak jsem si jí uvařila s jednou Oreo sušenkou. Potom jsem ji jen dozdobila banánem, mandarinkou a kokosem, který se k tomu perfektně hodil, a už si spokojeně pochutnávala na ovesné Oreo kašičce :)

 K odpolední svačince jsem zvolila sezamové knackebroty s Žervé, dušenou šunkou (má asi 95% a je fakt výborná) a eidamem. Nesměla chybět ani nějaká ta zeleninka, takže ještě rajčátko a kus okurky. A po sakra dlouhé době jsem si uvařila i zelený čajík s příchutí broskve. Ten vážně miluju :)

 Tomu říkám zdravá večeře :D Neměla jsem náladu si něco vyvařovat a tak jsem jen nakrájela červenou papriku, rajče a půlku hermelínu, přidala tuňák, slunečnicová semínka a polovinu tvarohu. Bylo to sice moc dobré, ale kdybych byla ve svém normálním režimu, asi by mi to nestačilo. Já ty sacharidy prostě k večeři potřebuju :D Ale řeknu vám, kombinace tvarohu a tuňáka je vážně fantastická. Někdy jen tak smíchám a namažu na chleba jako pomazánku. A na to pokladu plátky hermelínu, protože s tím to chutnalo ještě líp :)

Neděli začínáme maxi porcí jahelné kašičky. Já vám nevím, jak to dělám, že té jáhlové mám pokaždé tolik a ovesné si naopak uvařím vždycky moc málo :D Ty jáhly prostě klamou a pořád se tváří, jak je jich srašně malinko, jenže potom se uvaří a najednou mi skoro přetékají z kastrůlku :D Ale to nevadí, co si navařím, to si taky sním. Bez ohledu na to, kolik toho je :D K jáhlovce jsem si nakrájela banán a jablíčko, posypala skořicí a doprostřed prdla lžičku máslíčka. A potom jsem jedla a jedla a poctivě snědla všechnu kašičku do posledního zrnka. A teprve pak přišlo na řadu to máslo :D

 Bramborová kaše se zeleninou. Fakt nevím, co víc k tomuhle obědu napsat :D

Skvělá odpolední sváča. Půlka tvarohu, hroznové víno, červený pomeranč a narychlo umíchané musli. Skládalo se z ovesných vloček, slunečnicových a sezamových semínek, mandlových plátků, Dobré vlákniny, skořice a holandského kakaa. A bylo výborné, zvlášť v kombinaci s tím červeným pomerančem. Ten je úplně nejlepší. Taky ho máte tak rádi jako já? :)

Zakončíme to dnešní famózní večeří. Sójové kostky s houbami ve smetanové omáčce s rýží. Jídlo jako ze snu :3

To by byl celý dnešní dílek. Doufám, že se vám líbil a aspoň trochu vás třeba i inspiroval.
Těm, co právě končí prázdniny se budu s radstí smát (háhá :D) a těm, co právě začínají, přeji, aby si je co nejvíc užili. Já je budu mít až za týden. To znamená, že po 2 týdnech nemoci půjdu poprvé do školy a pouze na jediný týden. Bylo by mi to celkem jedno, kdybych si nemusela dopisovat ty hory poznámek. Jak už jsem psala, u nás ve třídě opravdu vůbec není lehké je sehnat. Fakt už se na to těším. Jinak ze školy mám jen maličké nervíky. Uvidíme, jak se to během zítřka vyvine, ale snad to bude v pohodě. Budu se snažit myslet na něco hezkého. Třeba na cvičení, které mě zítra odpoledne čeká a kterého se už opravdu nemůžu dočkat. Však jsem se taky posledních pár dní pěkně činila, brouzdala po youtubku a vyhledala si spoustu zajímavých videí. A jelikož už jsem vlastně zdravá, ve cvičení už mi nikdo nezabrání. Už aby to bylo :) Zatím se tedy mějte krásně a taky co nejdřív vydejte nějakou tuhle jídelní inspiraci, ať mám z čeho dostávat chutě :D

2 komentáře:

  1. tyvado to vypadá strašně dobřee!! :))mnaaam♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak asi v polovině článku jsem musela přestat číst. Promiň, ale fakt už jsem při druhé fotce jsem dostala hroznou chuť na máslíčko a pak i na další věci, takže to dál nešlo :D Super inspirace, samé dobroty! <3

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)