pondělí 6. dubna 2015

What I ate no. 34

Krásné velikonoční pondělí vám přeji!
Moc se omlouvám, že jsem v pátek nenapsala deníček ani nic jiného. Nebylo to snad proto, že bych si nenašla čas. Spíš se mi nechtělo a ani jsem moc nevěděla, co bych vám tam psala. Celý článek by byl nejspíš o tom, jak teď pořád naprosto příšerně jím. A nemyslím tím jen nezdravě, ale v příšerném množství! Už od středy jsem skoro permanentně přežraná. A není to pouze kvůli tomu, že jsou Velikonoce. Jasně, můžu se na to vymluvit, ale ono je to jen tím, že jsem hrozně rozežraná. Jedla bych pořád. Jsem přecpaná, ale stejně pořád jím. A pořád na to jídlo myslím. Ve čtvrtek jsem toho za celý den snědla hrozně moc. V pátek to bylo docela v pohodě, ale v sobotu, včera a dneska? Tři dny plné nechutného obžerství, kdy mi skoro prasklo břicho. I když, to co mám, jako břicho moc nevypadá. Připomíná mi to spíš pivní pupek nějakého 60-tiletého děduly. A to bez legrace. Bohužel. Ani nevím, proč jsem tolik jedla. Proč jsem nepřestala, když jsem se cítila sytá? To se mi tak moc líbí ten pocit přežranosti? Ne, nechápu se. Vždyť já na to jídlo ani nemám chuť. Nemám hlad, nemám chuť, ale jím. Tak mi to vysvětlete. Každopáně jsem přibrala a štve mě to, takže od zítřka se do toho zase naplno opřu. Hezky zdravě, žádné přejídání a pravidelné cvičení. Za to bych se ale mohla pochválit. Rozhodně jsem se teď o prázdninách nešetřila a dávala si pořádně do těla. Jenže k čemu ta dřina, když kvůli těm mým žranicím stejně nebudou vidět žádné výsledky? Opravdu už se sebou musím něco udělat a začít se trochu snažit. Tak.
O prázdninách jsem se taky hodně učila, až mi z toho jde hlava kolem a stejně mám dojem, že si nic nepamatuju.
Ale úvod už je dost dlouhý a já jsem včera nevydala isnpiraci. Řekla jsem si, že to velikonoční pondělí ještě šoupnu k tomu a napíšu to až dneska. Takže tady to máte. Chybí tam některé svačiny a večeře, protože jsem...ehm tláskala páté před deváté. Celkově je toho trochu méně než obvykle, ale aspoň to budete mít dříve za sebou :D

To som sama upekla :D Fešák, coo?


Jedna moje oblíbená kombinace z vloček, kterou jsem sice měla zatím jen 2x, ale i tak je oblíbená :D Už jsem ji tu vychvalovala, tak si možná vzpomenete. Jde jen o vločky smíchané s jogurtem, rozinakmi a spoustou holansdkého kakaa. Naprostá dokonalost :3 Komu se zdá holandské kakao moc hořké, může klidně přidat trochu medu nebo nějakého sirupu a pak vám to zaručeně zachutná. Já to mám ráda posypané skořicí a s kupou ovoce. Tady konkrétně s banánem a hroznovým vínem.

Kašička k večeři. Proč by ne, když je tak dobrá? Navíc díky mléku obsahuje i bílkoviny, takže no problemo. Se skořicí, goji a chia semínky. Taky vám tak lezou do zubů, když se nacucají? Já si je z nich vyndávala ještě v 10 večer :D

A snídaně. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli slanou nebo sladkou, tak jsem si nakonec dala obojí. Né, že bych snad ráno měla nějak extra velkou chuť na slanou snídani, ale nevěděla jsem, jestli stihnu odpolední svačinu a tudíž jsem měla strach, že za den nesním dostatek zeleniny (já nevím, jak vy, ale já jsem opravdu hrozně nervní, když mám zeleniny a ovoce přes den málo :D ). Přidat si jí ke snídani bylo tedy snadné řešení.  K té zelenince jsem si dala multicereální chléb, který je měkkoučký jako obláček a úplně se vám rozplyne na jazyku, s Cottagem. Sladkou část tvořil také multicereální chléb. Jeden plátek s arašídovým máslem, půl napůl s jablkem a banánem a skořicí. Druhý plátek je s bílým jogurtem, jablkem, banánem, skořicí a tahini omáčkou. Taky úžasná kombinace, ale lepší je to s tvarohem. Bohužel nebyl po ruce :D

Krásně to vypadá a ještě líp to i chutnalo. Pečené americké brambory s hlávkovým salátem, rajčaty, sterilovanými kukuřičkami (ty jsem si hned zamilovala :D), Cottagem a tresčími játry. Už jsem tu o nich jednou psala, jestli si vzpomínáte. Chválila jsem je a klidně je pochválím znovu :D Opravdu mi chutnají, i když nevypadají moc vábně :D

To je hrůza, jak pořád snídám něco v misce a vy stejně nepoznáte, co to je, protože to zaházím vším možným :D Tady to byl milovaný tvaroh s banánem, kiwi, hruškou, vlašskými oříšky, rozinkami v čokoládě a skořicí. Vynikající :3 Chtěla jsem přidat ještě javorový sirup, ale nepodařilo se mi ho otevřít, ať jsem se snažila sebevíc :D Tak buď musím víc posilovat, anebo tu lahvičku vždycky po použití otřít, aby se to víčko pořád nepřilepovalo :D

Obídek do školičky. Vlastně až po školičce při čekání na bus. 2x týdně nestíhám jídelnu, tak si beru něco malého sebou, abych vydržela, než dorazím domů :D Tady jsem si vzala multicereální chléb promazaný zeleninou směsí Lutenica s rajčátkem a mrkvičkou.

Taková zdravá a výživná svačina to mohla být, kdybych si to potom tak nezkazila. Okurka, červená paprika, rajče, plátek 95% šunky, gouda, hermelín a k tomu na přikusování kousek multicereálního chlebíku a pláteček žitného chleba se lněnými semínky.

A tady už jedna prázdninová snídaně. A tentokráte celá slaná. Dostala jsem chuť na toustíky a tak jsem si zapekla multicereální chleba se šunkou a sýrem. K tomu rajčata, paprika, kousek Blaťáckého zlata a sterilované kukuřičky.

Jen takový lehčí obídek. A proč lehčí? Protože jsem pekla beránka a zbyla mi hromada čokoládové polevy...Víc asi vysvětlovat nemusím, ne? Hlad jsem pak jednoduše neměla, tak jsem si dala jen takovou menší porci. Docela mě to mrzelo, protože tohle se mamince obzvlášť povedlo. Kuřecí paličky s citronovo-česnekové marinádě s pečenou zeleninou a brambory. Mňam!

Smoothie! Asi po 10 měsících mě napadlo si ho umixovat! A dobře, možná to bylo i trochu proto, že jsem večer před tím byla v pizzerii a že jsem se vlastně celý den předtím jenom cpala a cpala. Ráno jsem tudíž neměla moc hlad a navíc jsem potom plánovala cvičení. Smoothiečko byla tedy jasná volba. Tohle bylo z banánu, kiwi, hrušky a pomerančové šťávy.

A tady si už vynahrazuji to, že jsem si tohle jídlo pořádně neužila :D Jelikož jsem měla po zabijáckém tréninku, odměnila jsem se hezkou porcí kuřecích paliček se zeleninou a brambory.

A tady odpolední svačinka. Dvě mrkve nastrouhané s velkým jablkem. S rozinkami, vlašáky a skořicí. Perfektní kombinace. Musím si to dělat častěji.

Mhmm..skvělá večeř to byla. A ve skutečnosti toho bylo asi tak 3x víc? A věřte mi, že opravdu nepřeháním. Jenže když ono to bylo táák dobré (a já byla táák nenažraná :D div, že jsem nesnědla celý hrnec), že jsem si prostě nedokázala nepřidat. Jedná se o špagety s rajčatovou omáčkou, čerstvou jarní cibulkou a velkou hromadou sýra (niva smíchaná s eidamem=nejlepší sýr :D). A v čem bylo to tajemství tak fantastického jídla? To vám hned povím. Maminka tam totiž přidala i tu čokoládovou polevu z beránka (trošku jsem jí nechala, aby se neřeklo :D ). Okamžitě mi bylo jasné, proč mi to tak chutná :D

V sobotu jsem si řekla, že když mám pořád takovou potřebu se cpát, nejspíš to bude tím, že potřebuju víc dobrůtek ke snídani :D A tak jsem si dala bílý jogurt s banánem, jablkem, skořicovými čtverečky, řadou mléčné čokolády a mega lžící arašídového másla. A víte co? Stejně to nepomohlo. Naopak. Jsem jako otesánek. Čím víc jím, tím větší mám chuť k jídlu. A končí to až když je mi doopravdy na zvracení.

Tohle není žádné jídlo z donášky, jak by to možná mohlo vypadat :D Ségra si s přítelem vařila čínu a přinesla nám trochu na ochutnání. Musím jim to pochválit. Bylo to vynikající. S vepřovým masem, žampiony, zelenou a červenou paprikou a pórkem.

A druhý chod. Babičin těstovinový salát, který jsem si od ní přivezli. Protože Elišce nestačí, že se celý den přejídala u ní, ona v tom musí pokračovat i po příjezdu domů! Ale když ona ho umí tak dobře! Dělá nejlepší těstovinový salát na světě. Mě se nikdy takhle nepovede. S tuňákem, spoustou zeleniny a olivami.

Ovocná snídaně před cvičením (a po večerním "papání"). Hroznové víno, jablko, hruška, kiwi a pomeranč. A kdybych věděla, co udělám potom, tak bych vám vyfotila i tu hořkou Studentskou pečeť :/

Oběd v podobě bramborové kaše, uzeného Tolstolobika a zeleniny.

 A zákusek po obědě (protože evidentně si dopřávám hrozně málo, že jo) kousek mého beránka (který se mimochodem fakt povedl) s kousky čokolády a čokoládovou smetanovou polevou a k tomu jeden velikonoční jidášek, které pekla ségra. Je to jediná fotka, na které ho uvidíte, ale ve skutečnosti jsem se jimi cpala celé Velikonoce. Hups..!

 Odpolední sváča. Celozrnný dalámenk s ricottou, eidamem a hermelínem. Paprika, rajče a kousek květáku :D Mě hrozně chutná syrový květák, ale ještě radši mám syrovou brokolici. Ten její košťál chutná jako kedlubna! Fakt, zkuste to :D

 A už jsme u dnešní velikonoční snídaně. Včera jsem pekla mazance a dopadlo to naprosto katastrofálně. Přesto, že jsem všechno udělala podle receptu, tak mi těsto abolutně vůbec nevykynulo a vznikla z toho taková řídká šlichta. Takže jsem to nalila do obruče od dortu, aby se to celé nerozlezlo a pekla v tom. Je to takový ten tenký proužek vedle jablka :D Ale kdyby normálně vykynul, tak by byl dobrý. Škoda, no. A ten druhý byl z žitné mouky. Taky skoro vůbec nevykynul, ale vypadá podstatně lépe. A mě i víc chutná, protože jsou v něm vlašáky, tvaroh a javorový siroupek. Těsto se sice lepilo naprosto šíleným způsobem, ale nakonec se mi ho podařilo nějak uplácat. Je dobrý, ale žádný velký zázrak to není, takže recept asi neočekávejte. Stejně jsem pak musela přisypávat spoustu mouky, takže ani nevím, kolik jí tam vlatsně je :D Tady jsem tedy mazance ochutnávala ke snídani (ne, že bych je neochutnala hned ten večer po upečení :D). Kousek toho žitného je s máslem a kousek s arašídovým máslíčkem a překvapivě mi víc chutnal s tím obyčejným máslem  (ukamenujte mě :D). Nejlepší byl ale stejně jen tak samotný. Ještě jablíčko a skoro zdravé kakao (jenom z trošky granka a zbytek holandské :D).

A velikonoční oběd. Maminčin segedínský guláš s pořádnou dávkou zelí, které svou délkou spíš připomínalo špagety, takže jsem pusu měla zase jako prasátko, ale nevadí. Hlavně, že jsem si narvala bříško, že jo :D Tedy v mém případě spíš bachor. Bříško asi ještě hodně dlouho mít nebudu. 


A to by byl konec dnešního velikonočního dílu. Snad se vám aspoň trochu líbila teď mě zajímá, jak jste si užili Velikonoce vy? :))
Naše krásná vajíčka, co jsme si pracně namalovali, abychom je pak mohli sníst, protože koledníci už k nám nějaký ten rok nechodí :D


3 komentáře:

  1. Vše vypadá skvěle ! Už jsem čekala, kdy se ozveš :) Já si taky všechno oblíbím hrozně rychle :D S tím přejídáním mě to mrzí ale nemám s tím zkušenosti, takže nevím, jak poradit. Možná bych přidala na jídle ve dny, kdy se snažíš jíst co nejzdravěji. Tělu evidentně něco chybí a pak to takto dopadá, když to dlouho nedostane. A jíst od zítřka striktně zdravě také asi nebude dobrý nápad, může to vydržet 2,3 dny a pak zas příjde přejídání. Ale nevím, blbě se radí, když člověk nemá zkušenosti :(
    Jinak já jsem si Velikonoce nijak neužila. Žádný mazanec, výzdoba,nic...Zaprvé to poslední 2 roky už moc neslavíme a zadruhé teď máme doma rodinné problémy, takže by to ani nebylo ono...
    Doufám, že se ti na gymplu líbí a neboj, vše zvládneš ! Já jsem se taky učila přes prázdniny, ne sice tak moc, ale přece...
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. Beránek se ti moc povedl a ty vajíčka jsou dokonalá. My je jen obarvíme a dáme na ně samolepky. :D

    OdpovědětVymazat
  3. :D :D :D ten beránek, to je mástr :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)