neděle 31. května 2015

What I ate no. 42


Krásnou neděli vám všem!
Tak jak se dneska máte? Já, jako každou neděli (i když v poslední době i každý den), děsně, ale to nevadí. Už si zvykám, že se pořád cítím pod psa. Celý víkend bylo v plánu učení. V sobotu jsem se učila, i když jsem nestihla všechno, co bylo v plánu, ale dneska jsem se na to zvysoka vykašlala. Nějaká snaha dopoledne sice byla, ale po 10 minutách jsem to vzdala, protože jsem se na to stejně nesoustředila. Celej den stál za houby. Mám pocit, že nic neumím, že nemám nic připraveno a vůbec na nic nemám náladu. 4 týdny...už jen 4 týdny a pak klid. Stačí mi zvládnout jedinou věc. Nezbláznit se z toho, což mi zatím moc nejde s mojí psychicky labilitou. Už takhle si připadám jako úplnej magor. Míváte někdy pocit, že už nemůžete dál, že jste slabí a vyčerpaní, připadáte si k ničemu a máte chuť se jenom zahrabat do peřin s čokoládou, na nic nemyslet a nemuset z ní už nikdy vylézt? Tak přesně takovéhle pocity já mám denně. Ale jinak jsem naprosto normální! :D
Noo nevadí. Až budu mít chuť napsat nějaký depresivní článek, napíšu ho. Ale dnes tu jsme kvůli jídlu. Takže vám jen popřeji pěkné pokoukání a užijte si to :)




 Mňamózní snídaně v podobě večer připraveného pápání. Ovesné vločky smíchané s jogurtem, mlékem na zředění, mákem a kokosem. Resp. hromadou máku a ještě větší hromadou kokosu :D
Ráno stačilo přidat už jen banán, jablko, slunečnicová semínka,  kakaové boby a překápnout to javorovým sirupem :33

 Maminčina výborná bramboračka a rovnou přeplněný talíř. Sice jen ze sušených hub, ale i tak se jí moc povedla. Proto se už nemůžu dočkat léta. To totiž budeme mít houbiček určitě až až a to bude znamenat spoustu bramboračky, smaženic a dalších houbových dobrůtek. Už aby to bylo! :)

 To jsem takhle jednou zaspala a neměla moc času na přípravu snídaně. A to jsem se na tuhle zrovna tak těšila :D Takže jsem si jenom narychlo nakrájela banán a jablko, v ledničce čapla řecký jogurt s medem a celé to završila rýžovými chlebíčky se sezamovou kakaovou pastou (alias zdravá nutellka :D) a konečně jsem otevřela i nové máslíčko od Jori. Samozřejmě je vynikající, jako všechna ořechová másla, ale já stejně asi vždycky budu mít nejraději to Lídlácké :D Už vážně nutně potřebuji americký týden!

 Výborná večeře, kterou mě maminka opravdu mile překvapila. Byla jsem zrovna po cvičení, takže to chtělo nějakou dobrou postworkoutovou večeři. Proto mi udělalo obrovskou radost, když jsem přišla do kuchyně a tam na mě (dobře, i na zbytek rodiny :D) čekal fantastický kuskus s kuřecím mase, černými olivami, česnekem a citronovou šťávou. Dohromady naprosto božské jídlo. Já jsm přidala ještě rajčátka a pak si tuhle véču spokojeně vychutnala.

 Další parádní snídaně. Píšu to, jako bych snad někdy měla nějaké jiné než parádní :D Tady se v misce ukrývá polotučný tvaroh smíchaný ještě s několika lžícemi řeckého jogurtu a navrchu je banán, broskev, meruňky, skořice a sladká tečka v podobě porcičky arašídového máslíčka. Moooc dobré to bylo.


 Odpolední svačinka. Rýžové chlebíčky s řeckou sýrovou pomazánkou, paprika, rajče, šunka a hrozny.

 Jednoduchá, rychlá, ale přesto skvělá snídaně, když není moc čas a ani nálada si nic chystat. Bílý jogurt s ořechovým müsli z Penny, banánem, hroznovým vínem a skořicí.

 Odpolední svačinka se skládala z celozrnného chlebíku s ricottou, rajčete, kousku papriky, eidamu a nejlepšího dezertu, jaký snad může být. Úžasné tyčinky Raw Energy Cocoa and Cocoa Beans. Ta prostě nemá konkurenci! Ano, stavila jsem se ve zdravé výživě a pár si jich tam koupila, takže teď testuji a porovnávám, která je nejlepší. A tahle vyhrává na celé čáře! :)

 Ani po večeři jsem si jednou nemohla odpustit dezert a ozkoušela další tyčinku. Tentokrát s kešu ořechy a kávou. Taky byla moc dobrá, ale ta s těmi boby...to je prostě ráj :D

 Snídaněěě! Už úplně posleední řecký jogurt s medem a fíky, rýžové chlebíčky s arašídvým máslíčkem, banánem, broskví, meruňkou a skořicí.

 Malá svačinka sebou do školy, protože jsem ten den neměla oběd a byla líná si něco předem připravit (spíš jsem na to zapomněla a v 10 večer už se mi do toho nechtělo :D), takže jsem si nakonec řekla, že si něco malého vezmu sebou a pořádně se najím až přijedu domů. A volba padla na jablečnou tyčinku se skořicí a abych nemísila chutě, tak k ní jablíčko. Nemůžu vám ale říct, jak chutnala, protože jsem ji nakonec nesnědla. Přišla šílená depka, slzičky, navíc v peněžence spoustu penízků navíc, takže směr supermarket a zbytečné vyhození peněz za pár sladkostí.

Sladká večeře. Komuby se takový luxus nelíbil? :D Jáhlová kašička se skořicí a máslíčkem.

 Dříve byly moje sobotní snídaně speciální. Poslední dobou už jsem ale podobné jako ty v týdnu. Prostě něco jednoduchého a rychlého. Žádné kašičky ani lívanečky. Ach jo, co to se mnou zase je? 
Tady jogurt s vločkami, banán, vlašské ořechy, slunečnicová semínka a kakaové boby. Potom přibyla ještě hora skořice, nechtěla jsem kazit fotku :D Stejně to není bůhví jak estetické jídlo, ale pořád rozhodně lepší, než tto, co z toho vzniklo po promíchání :D

 Výborný postworkout obídek. Pečené kuřecí stehno s báječně propečenou kůžičkou (miluju :3), vařené brambory a zeleninka. Mňami :))

 Menší odpolední sváča. Rýžové chlebíčky s ricottou, goudou, čínským zelím a krůtí šunkou. Takové zdravé obložené chleby :D Ale bezvadné byly! Nechyběl ani dezertík v podobě Raw tyčinky. Tentokrát příchuť marakuji a kokosu. Drží se těsně za tou kakaovou, protože byla vážně luxusní!

 Ani večeři si nejsem schopná uvařit :D Moje heslo v poslední době je :"hlavně rychle" a tak i tahle večeře, přestože byla dobrá, není nic zvláštního. Jen kuskus s mexickou směsí sterilované zeleninky a nějakou rybičkou s tomatové omáčce. Mám jich doma tolik, že už o tom ztrácím přehled a ani nevím, co jím. To jsem dopadla, co? :D

 Tak dnes jsem se překonala a konečně si uvařila kašičku. A dobře jsem udělala, protože se mi teda mimořádně povedla a já si ji doopravdy vychutnala. Je vařená s jednou Lotus sušenkou a víte co? Normálně mi díky tomu připadalo pak taková krémová, i když je možné, že jsem si to jen namlouvala a nebo jsem prostě zapomněla, že je kaše tak dobrá :D Další Lotuska přišla navrch ještě spolu s banánem, broskví a meruňkami. Zbytek ovoce je schován pod kaší. Néé, tak dobře. Zbytek jsem snědla už při přípravě :D Samozřejmě je ještě posypaná skořicí. Taky to tak děláte, že když sníte tu vrchní vrstvu kaše se skořicí, přisypete pak novou? :DD

 Dnešní nejlepší oběd! Když jde o českou kuchyni, nejsem zrovna její velký fanda (mimo svíčkovou, bramboračku a ovocný knedlíky :D), ale koprovou omáčku zbožňuji. A možná že i více než tu svíčkovou. Za celou historii mého blogu se tu ještě neobjevila a to z jednoho prostého důvodu. Zkrátka nebyl kopr :D Nejraději ji mám s vajíčkem a kdyby mi do ní někdo nacpal maso, tak bych mu asi jednu flákla, protože mi ji doma odjakživa jíme s vajíčkem a maso mi k ní vůbec nesedí.

 K odpolední sváče jsem rýžové chlebíčky vyměnila za možnážeicelozrnný dalamánek (ale copak si to namlouvám :D ) s řeckou pomazánkou a ricottou a zeleninka k tomu. A pak jsem schlamstla ještě krajíc chleba s arašídovým máslem :D

A véča. Skvělá maminčina česnečka, ve které toho sice moc neuvidíte, ale nevadí :D Jsou v ní brambory a rozmíchaná vajíčka a samozřejmě nesmí chybět sýr! Ehm..pochopte, většinou si tam dávám strouhaný, jenže už na mě nezbyl a mě se nechtělo špinit struhadlo :D Ovšem, kdybych někdy chodila na večeři včas, určitě bych si tam mohla dát i ty krutonky...Tak příště možná :D


To je pro dnešek všecičko. Mějte se zatím krásně a užívejte života, dokud jste mladí (radí ta , která by nejradši nikdy nevylezla z baráku a cvičila a jedla zdravě jen proto, aby se na sebe mohla dívat v zrcadle a nepřipadala si odporně :D).
Tak zas někdy příště! :)



5 komentářů:

  1. Vše vypadá skvěle :) Ty Raw tyčinky ti závidím, taky bych je chtěla zkusit ! :)
    Jinak konečně už "jen" 4 týdny, to sletí strašně rychle, už se prázdnin nemůžu dočkat, mám školy plný zuby... :D Naštěstí jsem o víkendu měla celkem volno, ono to asi teprve příjde, pak budeme psát kdoví kolik písemek denně :( :D

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tolik RAw tyčinek ! To sis nakoupila pěkné zásoby! :D Já teď ochutnala tu meruŇkovou a fakt výborné :) No, doufám, že budu mít možnost okusit i další příchutě :)
    Jinak 4 týdny, už aby to bylo! Jak říkáš, učení je hora a mě to po 10ti minutách ale vůbec nebaví!
    Fotky máš nádherné :) Snad se Ti už daří vyhýbat se tomu přejídání :) Měj se pěkně :))

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Dala bych si lotus sušenky i bramboračku :) na raw energy tyčinky mám už taky dlouho zálusk :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Víš, život není o tom pořád se učit. Co z toho jednou budeš mít, že jsi měla na gymplu jedničky. Nic. Jenom se zbytečně trápíš. bohatě bude stačit, když "nějak prolezeš", ale během toho bude žít a ne se pořád strachovat, vyčerpávat a nervovat ze školy. Vždyť, sakra, o nic nejde, jen o pár pitomých čísel. Jednou budeš těch promarněných a vynervovaných cvil litovat, protože za nervy a tvoji životní sílu strojí milion jiných věcí, ale škola je až někde na posledních místech. Neber to špatně, ale pokud je to jediné na co se soustředíš škola, potom by ses měla vážně zamyslet co bude dál. To chceš takhle strávit svoje mládí, až někdy do 25 let a potom vyjít tam ven do světa a nevědět zhola nic, co to znamená žít? Chápu, že to možná nepochopíš, ale jenom se zkus zamyslet a někdy jít jen tak místo učení ven na procházku do přírody, protože jestli budeš mít 1, 2, nebo 3 a klidně i 4 je totiž úplně jedno, ale to, co všechno uvidíš nebo zažiješ tam venku, to teprve utvoří tvůj život.

    OdpovědětVymazat
  5. Někdo mě tu zlobí tou Lotuskou! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)