čtvrtek 26. února 2015

Nový začátek

Ahoj vám všem!
Jsem (teď už) 16-tiletá introvertní osůbka, která se už téměř před rokem (fíha, toto letí :D) rozhodla pokusit začít se zdravým životním stylem. Vlastně spíš chtěla konečně zhubnout, aby aspoň trochu připomínala člověka. Nejspíš to ze začátku ani zdravý životní styl nebyl, ale spíše snaha se nepřecpávat nezdravým a pravidelně cvičit. Pro někoho, kdo nenáviděl sport a každý večer se nacpával u televize čokoládou, naprosto nepředstavitelná a šíleně těžká věc. Nevím, kde se ve mě tenkrát vzalo tolik síly, že jsem to nevzdala a to příšerné utrpení vydržela. Všechny mé dosavadní pokusy do té doby totiž skončily asi po 2 dnech, kdy jsem si řekla, že to stejně nemá cenu a že je mi to v podstatě jedno. Asi jsem musela trošku dospět (tím chceš jako říct, že už se stalo? :D), abych si uvědomila, že žiji jen jednou a že chci být v životě šťastná. Že nechci ve třiceti umřít na infarkt, protože moje strava se skládá z mražené pizzy a donutů. Že nechci omdlévat pokaždé, když vyjdu schody. Že nechci mít kolem břicha tukovou pneumatiku a že nechci vytvářet svými stehny při chůzi elektrickou energii. A že bych jí tímto způsobem života za pár let nejspíš vyrobila docela hodně, o tom nemůže být pochyb. Chci být zdravá, šťastná, chci se v létě nestydět vyjít ven v plávkách. Chci mít dobrou kondičku a vydržet alespoň nějakou fyzickou námahu, protože nikdy nevíte, kdy vás někdo zlomyslně shodí ze skály a vy se budete muset vyškrábat zpátky nahoru :D  Zkrátka po nějakém čase jsem si na to denní utrpení a bolest zvykla a brzy na to zjistila, že to snad začínám mít i ráda. Začala jsem se ještě více zajímat o zdravý životní styl, začala jsem si o tom číst na internetu a hltala to jako divá. Sledovala jsem spoustu blogů a doma začala zdravě vačit a péct (čímž jsem se své rodince asi moc neodvděčila :D). Jednoduše jsem tomu úplně propadla a zamilovala se do toho. Zamilovala jsem se do zdravé stravy a pohybu. Oblíbila jsem si spoustu potravin, které jsem dřív nemohla ani vystát a vlastně se ze mě stal úplně jiný člověk. Našla jsem sama sebe. Přestože jsem často zažívala krušné chvíle, pociťovala hrůznou bolest, vyprodukovala litry potu a přiznám se, že i uronila pár slziček, jsem se na to k mému (i k ostatních) velkému překvapení nevykašlala. A jsem za to jedině ráda, protože mi to zcela změnilo život. A rozhodně k lepšímu. Nejsem ale žádná super fitnessačka, co by neujížděla na čokoládě, arašídovém máslem, co by si ráda nedala segeďák a buchtu od babičky, nebo co by ráda nezašla na pizzu či do cukrárny na dortík. Miluju sladké a ano, mám ráda i nezdravé jídlo. Jídlo je naší velkou součástí a já si myslím, že bychom se v něm neměli omezovat, ale naopak si ho užívat. Já jídlo miluju a myslím na něj v průběhu dne skoro pořád. Nic si nezakazuji, snažím se jíst vyváženě. Tak, abych měla dostatek živin a nic mi nechybělo a to znamená třeba i palačinky s marmeládou a řízek s bramborovou kaší, protože tohle by mi zrovna strašně chybělo.
Jsem prostě jedlík, co si jídlo umí opravdu užít a rád si ho připravuje a ještě radši fotí. Všechno to jídlo ale vykompenzuji pohybem, protože když nemyslím na jídlo, tak myslím právě na cvičení, při kterém se fakt umím pořádně zničit. Ale vůbec mi to nevadí, ráda se po workout cítím jako chcíplá (a úplně mokrá a smradlavá) myš.
Můj život je teď jiný. Je v něm sice spoustu starostí a i smutku, ale díky tomu, že jsem to před tím rokem nevzdala, se cítím lépe, silnější a odhodlanější všechny problémy vyřešit.
Někdo mě určitě zná z mého minulého blogu na blog.cz TU, který jsem opustila z důvodu, že poslední dobou mě neustále vytáčel svým nefungováním a to mi na moje slabé nervíky moc nepomáhalo. Proto jsem se rozhodla přestěhovat sem, na blogspot a začít tady znovu.
Doufám, že se vám všem na mém blogu bude líbit a budete se sem rádi vracet. Najdete tady spoustu receptů, inspiraci z mého stolu, nákupy, recenze, tipy na cvičení, něco o mě a mém životě (předem upozorňuje, že ne vždy to bude veselé :D) a možná i nějaký zajímavý inteligentní článek o zdravém životním stylu, když se mi ho podaří zplodit.
Myslím, že na dlouhý úvod už by to mohlo stačit.
Potřebuji teď chvilku času, abych se tady zorientovala, upravila to tady a také abych sem přetáhla všechny články z minulého blogu, což bude docela záhul, protože málo jich není :D Ale přece je tam nenechám. Chci je mít hezky tady, protože některé jsou docela obstojné, řekla bych :D
Děkuji vám za přečtení a návštěvu mého blogu.
Mějte se krásně a až budete mít náladu, uděláte mi ohromnou radost, když sem občas zavítáte.
Zatím nashle!

2 komentáře:

  1. Myslím, že až si to tu zařídíš stejně jako na starém blogu, bude to tu fajn, držím palce. Vím, jaké to je, stěhovat všechny články z blogu na blogspot :D Ale stálo to za to, dostaneš úplně nové možnosti ;)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný úvod, já ty tvé slohovky moc ráda čtu ;) A bude stačit chvilka a na blogspot si určitě zvykneš :) Těším se na články a fotky a hlavně držím palce, ať tě to teda nezlobí :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý váš komentář i návštěvu. Velmi si toho cením :)